Afbeelding
pim geerts @pim.geerts pim.geerts@gmail.com www.pimgeerts.nl

The Official F1 Racing Centre opent eerste vestiging in The Wall

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > The Official F1 Racing Centre opent op 1 juni zijn eerste vestiging in The Wall.

Na de openingen van nieuwe winkels van Decathlon, Amac, Mantel, Daka Sport en Maxaro afgelopen jaar is de komst van het leisureformat The Official F1 Racing Centre een nieuwe stap naar de volledige bezetting van The Wall. The Official F1 Racing Centre heeft op de eerste verdieping, naast de winkel van Mantel, 1400 m2 gehuurd met een huurcontract voor tien jaar. De opening van The Official F1 Racing Centre per 1 juni is wel onder voorbehoud van de richtlijnen omtrent het coronavirus. Als de situatie rond het coronavirus tussen nu en 1 juni niet verandert, gaat de opening door.

The Official F1 Racing Centre bevat drie volledige ‘virtuele grids’ met in totaal zestig speciaal ontworpen racesimulatoren. Elke setup is voorzien van gloednieuwe hardware, geavanceerde stuurwielen met force feedback én windsimulatie. In de officiële F1 2019-videogame van Codemasters kunnen bezoekers een volledig F1-raceweekend ervaren, inclusief training, kwalificatie en een Grand Prix. Vanaf 10 juli kan er ook geracet worden op de circuits van Zandvoort en Hanoi in de gloednieuwe 2020-editie, F1 2020.

Unieke game-beleving
Floris Boers: ‘Formule 1 is hot, ook in Nederland, met Zandvoort en een coureur als Max Verstappen. Met onze unieke game-beleving brengen we de digitale Formule 1 in 4D naar The Wall. Die zal nog reëler zijn en dichter bij de echte race-ervaring aansluiten door het gebruik van speciale hardware en licht-, rook- en windeffecten. Daarnaast komt er een horecaplatform waarop de verschillende races kunnen worden meebeleefd en waar ook een aantal Formule 1-wedstrijden op een groot scherm te volgen zijn, zodra de races officieel weer worden hervat. Zoals bekend is het hele F1-seizoen vertraagd en aangepast vanwege de coronacrisis. In The Official F1 Racing Centre in The Wall zullen opgeleide 'Race-Marshals’ voor de begeleiding zorgen en tevens de verantwoording hebben dat de vanuit de overheid opgelegde richtlijnen van het RIVM tijdens de Covid-19-pandemie worden gehandhaafd.’

Online boeken
Voor een bezoek aan The Official F1 Racing Centre kan zowel individueel als voor groepen zeven dagen per week online worden geboekt. Wanneer de situatie het toelaat, kunnen bezoekers ook terecht in het horecagedeelte van The Official F1 Racing Centre. Bovendien wordt binnenkort The Official F1 Racing Centre voorzien van de eerste fysieke F1 Store van Nederland, waar exclusief officiële merchandise verkocht wordt van F1 en alle teams die deelnemen aan het 2020 FIA Formula One World Championship.

Centrale ligging
The Official F1 Racing Centre heeft voor The Wall gekozen vanwege de centrale ligging. Boers: "We gaan ervan uit dat Formule 1-enthousiastelingen uit heel het land hier naar toe komen om deze racebeleving te ervaren." Maar de ambities reiken verder. "Wij willen zeker andere The Official F1 Racing Centre-vestigingen in Nederland en daarbuiten openen. Voor de tweede Nederlandse vestiging zijn we in gesprek met een aantal winkelcentra-eigenaren in ons land."

The Wall
The Wall werd eind 2018 overgenomen door de private beleggers Urban Interest en Built to Build. Het retail- en leisurecentrum langs de A2 is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. Bij de overname van The Wall was slechts een derde van het project ingevuld. Sindsdien is de bezetting toegenomen tot ruim twee derde van de beschikbare 65.000 m2 vvo. Met de komst van The Official F1 Racing Centre geven de eigenaren verdere invulling aan hun opzet om The Wall een nieuw elan te geven. Naast het optimaliseren van de verhuur willen de eigenaren zorgen voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project. The Wall moet dé plek in Midden-Nederland worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd zijn Amac, Mediamarkt, Toychamp, BCC, Decathlon, Mantel, Daka Sports en Maxaro. Ook zijn er vestigingen van FoodExplore, Doppio en MacDonalds. 

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws