Afbeelding

Corona ontslagen en faillissementen

Ondernemend

VLEUTEN > Daar waar ons kantoor in de maanden maart tot en met augustus jl. veelal werd benaderd met vragen van werkgeverszijde hoe om te gaan met de NOW regelingen, eventuele saneringen etc., maar deze eigenlijk nog niet in grote getale werden doorgevoerd, merken wij de laatste 3 weken een forse toename van ontslagzaken. Veel werknemers benaderen ons met de vraag om een vast-stellingsovereenkomst te controleren en hen daarbij te adviseren. 

Daar waar een werknemer soms in de veronderstelling verkeert dat het een gelopen koers is, blijkt in sommige gevallen dat in geval ontslag om bedrijfseconomische redenen door een werkgever bijvoorbeeld het afspiegelingsbeginsel onjuist wordt toegepast. Het afspiegelingsbeginsel bepaalt de volgorde van ontslagen. Per leeftijdsgroep moet de werkgever de werknemer met het kortste dienstverband als eerste voor ontslag voordragen. Dit heeft tot doel om voor en na de ontslagen de leeftijdsopbouw zoveel mogelijk gelijk te houden. Indien het afspiegelingsbeginsel door een werkgever onjuist wordt toegepast, dan zijn er een aantal opties, daaronder bijvoorbeeld behoud van het dienstverband dan wel het uitonderhandelen van een betere vertrekregeling te verstaan.

In sommige gevallen hoeft een werkgever niet af te spiegelen, namelijk als het gaat om een “unieke functie” of in het geval dat de werknemer onmisbaar is of de werknemer bij een opdrachtgever gedetacheerd is of het gaat om een werknemer met een arbeidsbeperking of van wie de loonkostensubsidie eindigt. Daarnaast kan in een eventueel verplicht van toepassing zijnde CAO een andere selectiemethode voorgeschreven zijn. 

Ook in dit soort gevallen is het van belang om met de werknemer te bespreken wat er zich in de periode voor de ontslagaanvraag heeft voorgedaan. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat een werkgever een werknemer, die op grond van het afspiegelingsbeginsel voor ontslag in aanmerking zou komen, een paar maanden voor de ontslagronde een andere functie heeft gegeven, zodat daarmee getracht wordt om ontslag van die werknemer te voorkomen. 

Er zijn echter ook andere ontslagzaken, waarbij de werkgever eigenlijk volstrekt geen dossier en grondslag heeft om van een werknemer af te komen. Ook in die gevallen is het niet onmogelijk om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Soms wenst een werknemer daar om verschillende redenen wel aan mee te werken, indien er een goede c.q. betere vertrekregeling wordt aangeboden. Los van juridische vaardigheden is ook in die gevallen nog een andere vaardigheid van groot belang en dat is de kunst van het onderhandelen. Alle advocaten van ons kantoor beheersen door hun jarenlange ervaring deze kunst. Overigens staat ons kantoor in dit soort kwesties niet alleen werknemers, maar ook werkgevers bij.

Hopelijk blijft u als werknemer van dergelijke perikelen verschoond. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan staan wij u graag bij. Indien nodig ook buiten kantooruren. Daarbij is het niet onbelangrijk om op te merken dat een werkgever veelal aanbiedt om de advocaatkosten geheel dan wel gedeeltelijk te voldoen, waarbij het ook mogelijk is om deze in het kader van een onderhandeling te verhogen. Schroomt u dus niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. 

Christian van der Mark (advocaat)

SBM Advocaten I Middenburcht 136 I 3452 MR Vleuten (Utrecht)
T: 030-7555383 I E: leidscherijn@sbmadvocaten.nl I W: www.sbmadvocaten.nl

Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws
Vrijwilligers van JEF en de brandweer in Brazzerie Abrona
Helden in het zonnetje gezet, vrijwilligers en brandweermensen Vleuten en De Meern Lezersnieuws