Afbeelding

Toyota grootste autofabrikant ter wereld

Ondernemend

MAARSSEN > Toyota verkocht in 2020 9,53 miljoen auto’s. De RAV4 en Corolla waren volgens Toyota het bestverkochte modellen.

Het verkooptotaal van 9,53 miljoen auto’s van Toyota omvat ook dochtermerken Lexus, Daihatsu en Hino, een fabrikant van vrachtauto’s. Het aantal ligt 11,3 procent lager dan het totale aantal verkochte auto’s in 2019. Voor Toyota is het de eerste wereldwijde verkoopdaling in negen jaar. De productie van Toyota daalde met 14,1 procent overigens nog iets steviger, in totaal rolden er in 2020 9,21 miljoen auto’s van de band.

Met 994.000 verkochte exemplaren is de RAV4 de verkooptopper van Toyota. Daarbij steeg het percentage geëlektrificeerde auto’s dat Toyota verkocht van 20 procent naar 23 procent van het totaal.

Hoewel de Japanners te maken kregen met een behoorlijke verkoopdaling, ging het bij de concurrentie nog minder. De gehele Volkswagen Group, dus inclusief Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti en vrachtwagenfabrikanten Scania en MAN, verkocht het afgelopen jaar 9,31 miljoen voertuigen; een daling van 15 procent. Die harde klap stoot Volkswagen van de troon als grootste autofabrikant. Overigens loopt Toyota niet met de ereplaats te pronken. “Onze focus ligt niet op onze plaats in deze ranglijst, maar op het dienen van onze klanten”, zegt een woordvoerster van Toyota tegenover persbureau Reuters.

Bij Toyota van Ekris in Maarssen hebben ze de populariteit van de RAV4 en de Corolla goed gemerkt. De verkoop in 2020 lag ver boven de verwachte doelstelling ondanks de Corona.

Niet alleen nieuw deed het goed ook bij jong gebuikt zijn de RAV modellen in trek. Van Ekris heeft hier speciale op ingekocht met 2019 en 2020 modellen. Voor de Corolla heeft Van Ekris een speciale pagina op gezet met meer dan 35 Corolla’s uit 2019 en 2020 www.corollaoccasions.nl

Bij een Toyota Hybride drijft de benzine motor + een sterke elektromotor de auto aan en voorziet zichzelf van energie. Extern laden is daarbij ook niet mogelijk. Van Ekris ziet op de Aygo na voor bijna 95% alleen Hybride auto’s verkocht worden. Ook de grote keuze in occasions bestaat grotendeels uit Hybride modellen. In 2020 groeide het landelijk aandeel gebruikte hybride auto’s ook het snelst.

Wilt u ook een Toyota Hybride? Op www.vanekris.nl treft u een compleet overzicht van nieuwe en gebruikte Toyota Hybriden. Van Ekris bied u graag een proefrit aan op afspraak.

Op de foto: Carel, Richard, Yordi, Niek en Stefan bij de populaire Corolla

Proefrijden kan gewoon!

Bij Van Ekris Toyota is het mogelijk om op gepaste wijze een proefrit op locatie aan te vragen “Door de huidige maatregelen omtrent corona moet de showroom fysiek gesloten zijn, maar mogen wij toch nog informatie bieden via telefoon, video of e-mail. Daarnaast mogen wij op locatie de afleveringen en proefritten door laten gaan.”

Bel gerust met: 0346-557000 en vraag naar Carel, Richard of Yordi.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws