Afbeelding

Zondag 16 februari: PK Sport Bosdijkloop Loop het voorjaar tegemoet!

Sport

 VINKEVEEN > Aanstaande zondag organiseert Toer Trimclub De Merel de 42e editie van de PK Sport Bosdijkloop. 

Hoofdsponsor Peter Kinkel uit Vinkeveen geeft het startschot voor alle afstanden. Afstanden Lopers kunnen kiezen uit een halve marathon, het hoofdnummer van de Bosdijkloop (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beide door het buitengebied van Vinkeveen, en een 5- kilometerloop door de kern van Vinkeveen (routekaarten op www.ttcdemerel.nl). Zowel wedstrijdlopers als recreanten zijn van harte welkom. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een Kids Run van 1 kilometer. Zowel start als finish zijn op de brug voor sporthal De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen. 

De Boei is voorzien van kleedruimten, douches, toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, tasseninname, een EHBO post en een foyer met horeca-faciliteiten. Verkeersplan en parkeren Het doorgaande verkeer zal op zondag verkeershinder kunnen ondervinden tussen 10:00 en 14:30 uur op de Kerklaan-Roerdompstraat-Plevierenlaan en tussen 12:00 en 14:00 uur op de Demmerik. De Roerdompstraat (start- en finishlocatie) is van 10:00 tot 14:30 uur voor alle verkeer afgesloten. De buslijnen 126 en 130 zullen tot 14:30 uur rijden via de N212, de N201, afrit Vinkeveen nemen en dan via de bushalte bij het viaduct de route verder vervolgen. Parkeermogelijkheden zijn er vanaf de N201 op het Kloosterplein (Herenweg) en achter sporthal De Boei (Tuinderslaantje) en vanaf de N212 bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan). 

Inschrijven en starttijden Inschrijven kan in sporthal De Boei vanaf 10:00 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Het inschrijfgeld bedraagt voor de 5 kilometer 6 euro en voor de 10 kilometer en de halve marathon 8 euro. Er kan alleen contant worden betaald, pinnen is niet mogelijk. Deelname aan de jeugdloop is GRATIS! De start van de 1 kilometer Kids Run is om 11:30 uur, de halve marathon om 12.00 uur, de 10 kilometer om 12.10 uur en de 5 kilometer om 12.20 uur op de brug voor De Boei. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met km-borden aangegeven. Op de 10 kilometer en halve marathon zijn er voorrijders op de fiets voor de eerste dame/heer. De parcoursen van alle afstanden zijn onveranderd, behalve het parcours van de halve marathon, welke dit jaar via de Uitweg van Portengen over de paden door het mooie recreatiegebied de Bosdijk loopt. Elke deelnemer ontvangt een tijdregistratiechip, welke na de finish door vrijwilligers wordt ingenomen. 

Prijsuitreiking en uitslagen 

De prijsuitreiking van de 1 kilometer Kids Run is om 11:50 uur op de brug voor sporthal De Boei. 

De overige prijsuitreikingen vinden plaats in De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00 uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur. Op de 10 kilometer en halve marathon zijn er geldprijzen, welke alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt. De uitslagen staan vanaf 17:00 uur op www.uitslagen.nl en later ook op www.ttcdemerel.nl, waar men meer informatie over de PK Sport Bosdijkloop kan vinden.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd