Afbeelding

Utrechtse sportkoepel ondersteunt sportclubs die lijden onder coronacrisis

Sport

UTRECHT > SportUtrecht gaat clubs in de gemeente Utrecht die in de problemen komen door de coronacrisis ondersteunen. Dat zegt directeur Ronald Hennekes van SportUtrecht, dat de belangen behartigt van de sportaanbieders in de Domstad, zo meldt RTV Utrecht.

GEEN INKOMSTEN, UITGAVEN GAAN DOOR

"Sportclubs hebben momenteel twee problemen", zegt Hennekes. "Aan de ene kant is er sprake van inkomstenderving, aan de andere kant lopen de uitgaven gewoon door." Hennekes geeft daarbij aan dat sportclubs inkomsten uit de kantines en de horeca mislopen, terwijl de huur voor accomodaties en de trainers en andere professionele krachten gewoon betaald moet worden.

Dat laatste schreef Kampong-penningmeester Cees Vernooij vorige week ook al aan de leden van de hockeyclub. Penningmeester Youssef Hdaddou van voetbalclub PVC gaf bij RTV Utrecht aan via SportUtrecht met de gemeente in gesprek te willen over het tijdelijk stopzetten van de huur voor de accommodaties.

"Wij ondersteunen de clubs daarin", zegt Hennekes, die ook verwijst naar de maatregelen die het ministerie van Economische Zaken en het NOC*NSF al hebben aangekondigd. "En de gemeente is absoluut welwillend

ENQUÊTE

SportUtrecht organiseerde vorige week een mini-enquête onder Utrechtse verenigingen, waarop zo'n 60 reacties binnenkwamen. "Uit de eerste inventarisatie blijkt dat de problemen niet alleen financieel zijn", zegt manager sportclubadvies Judith de Keijzer van SportUtrecht. "Clubs vinden het ook heel erg dat de sociale binding binnen de vereniging is weggevallen."

Om die problemen het hoofd te bieden denkt SportUtrecht mee over alternatieven. "Je moet dan denken aan digitale impulsen zoals challenges", zegt De Keijzer. "We denken mee en verzamelen en verspreiden goeie ideeën om dit probleem aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld een pubquiz organiseren via Zoom. En op Sportstad-Utrecht.nl vind je alternatieve sportmogelijkheden."

Ook zorgt SportUtrecht ervoor dat de besturen van verschillende verenigingen met elkaar in gesprek kunnen om ervaringen te delen. "Komende donderdag 2 april om 19.30 uur is het eerste online spreekuur," besluit De Keijzer.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws