25-07-2020: Fierljeppen: Polsstokspringen Vlister bokaal: Vlist

Erwin Timmerarends
25-07-2020: Fierljeppen: Polsstokspringen Vlister bokaal: Vlist Erwin Timmerarends Erik van Kordelaar

Polsstokverspringer Erwin Timmerarends pakt winst onder moeilijke omstandigheden

Sport

REGIO > Afgelopen week sprongen de polsstokverspringers hun wedstrijden op de accommodatie in Vlist. Op woensdag waren de omstandigheden perfect, maar bij de zaterdag wedstrijd was dit compleet anders. Een straffe tegenwind maakte het lastig voor springers om verre sprongen te laten zien.

Opvallend was dat de eerste vijf wedstrijden van het jaar al vier verschillende winnaars opleverde in de senioren categorie. Op woensdag won Wouter van Midden (Vlist) de wedstrijd, maar tijdens de Vlisterbokaal op zaterdag wist hij geen afstand te noteren. In Vlist was Erwin Timmerarends (Bodegraven) de beste springer. In de voorronde moest hij nog zijn meerdere erkennen aan Wilco van Amerongen (Benschop), maar in de finale haalde hij uit. Met 19.66 meter liet Timmerarends zien al goed in vorm te zijn. Van Amerongen – leider van het De Samenwerking-klassement – kon hier geen antwoord op geven en bleef steken op een tweede plaats met 18.53 meter. Sander Van Vliet (Oudewater) werd verrassend derde met 17.74 meter.

In de damescategorie begint Fabienne Overbeek (Benschop) steeds beter in vorm te raken. Julia van Eijk (Haastrecht) was de beste in de voorronde met 13.35 meter, maar in de finale ging Overbeek hier nipt overheen (13.37 meter). De derde plaats was voor Doriene de Vos-De Wit (Veenendaal) met een afstand van 13.21 meter.

Topjunior Reinier Overbeek (Benschop) liet het afweten in Vlist, waardoor er ruimte was voor concurrentie en Timon de Haaij (Lopik) maakte hier dankbaar gebruik van. De tweedejaars junior sprong een stabiele wedstrijd en kwam in zijn beste sprong tot 17.34 meter. Daarmee bleef hij thuisspringer Lucas van Eijk (Haastrecht) voor, die tot een afstand van 16.91 meter kwam. Chris Anker (Vlist) complementeerde het podium door zijn sprong van 16.81 meter.

Bij de jongens is Mark van der Horst (Schoonhoven) in blakende vorm. Op de wedstrijd op woensdag verbeterde hij zijn persoonlijke record naar 19.05 meter en ook tijdens de Vlisterbokaal waren alle ogen op hem gericht. Onder moeilijke omstandigheden wist hij een knappe 17.10 meter neer te zetten en alleen Hidde van Dam (Montfoort) kwam daarbij in de buurt. Echter was zijn 17.02 net te kort.

In de meisjesgroep liet Suzanne Mulder – leidster van het De Samenwerking-Klassement – het afweten. Ze wist geen afstand neer te zetten en Laura Maaijen (Haastrecht) maakte hier dankbaar gebruik van. Met 12.68 meter bleef zij Moniek van Vliet (Nieuwkoop) en Lisanne Kroon (Linschoten) ruim voor.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws