Afbeelding

Voorzitter UVV maakt debuut 2e divisie bij concurrent Limes

Sport

LEIDSCHE RIJN > De eerste wedstrijd van het seizoen van Limes stond in het teken van Corona. 

Libero Maarten Zwarter moest verstek laten gaan en ook de recente aanwinst Rogier Post gaf voorrang aan zijn jongste aanwinst van 5 dagen oud. Om de passing stabiliteit te geven werd Rens Wagenbuur ingezet als joker-libero. Rens, afkomstig van de plaatselijke concurrent en voorzitter van UVV, was geen onbekende. Het was mooi te zien dat na decennia rivaliteit UVV en Limes op dit niveau samen konden optrekken.


De wedstrijd begon verwachtingsvol, Limes kwam fel uit de startblokken. Ook Franke Beijer maakte zijn rentree op dit niveau en had de krullenbol van Cito in zijn zak. Franke: “Ik mis nog ritme, maar met name blokkerend voelde het als vertrouwd”. Helaas trok Cito zich snel op aan het niveau en liep midden in de set uit. Daarna ging het gelijk op en gaf Limes de eerste set uit handen.
Het Corona protocol was lastig te volgen, de arbitrage moest beide teams meermaals herinneren aan de opdracht van de bond om niet uitbundig te juichen. De eerste scheidsrechter verwoordde dit mooi met de legendarische quote: “Jongens! Iets minder Rammstein, iets meer Neil Diamond”. Een stille hal was duidelijk in het voordeel van Cito, en de tweede set was snel in handen van de Zeistenaren. Wagenbuur was toe aan zijn tweede T-shirt, iets dat hij bij UVV in jaren niet had meegemaakt.
De derde set begon uitdagender. Limes nam initiatief, maar na 15 punten drukte Cito door. Met name de strakke passing bracht Cito veelvuldig in kansrijke positie en Limes zag ook de derde set als los zand door haar vingers glippen.


De equipe van Limes maakte zich op voor de laatste set. Op 10-12 viel helaas het licht uit, de gemeente Utrecht had de verlichting automatisch geschakeld aan de deurtoegang en die ging na 4 uur uit. Na een korte onderbreking in het donker hervatte de wedstrijd en ging het gelijk op tot 23 -23. Een strakke serve zette Cito op matchpoint, Limes groef zich in voor de service van Cito en... Via de netband, viel de bal praktisch op de middenlijn. 25-23 en 0-4 voor Cito. Een dankwoord voor Rens Wagenbuur markeerde de start van de nabespreking. De schaal bitterballen hield de evaluatie luchtig...

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend