Afbeelding

Skeelercentrum in het Henk van der Griftpark eind 2021 open

Sport

BREUKELEN > In het laatste kwartaal van 2020 zijn nieuwe vorderingen m.b.t. de realisatie van het Skeelercentrum gerealiseerd.

Een belangrijke sportieve stap is dat op 27 november jl. de Skeelervereniging Stichtse Vecht formeel een feit is door het ondertekenen van de oprichtingsakte bij notaris Appel te Maarssen. Deze stap, waarbij het initiatief is omgezet naar een club met een bestuur, was noodzakelijk om als contact en contractpartij een spil te vormen in de realisatie van het Skeelercentrum. De Skeelerclub, met Carel Leuftink als voorzitter, Teus Gijsen als penningmeester en Yoeri Gijsen als secretaris, richt zich nu op de noodzakelijke verenigingsactiviteiten zoals het lidmaatschap, opzetten van trainingen en het ‘vullen’ van haar website (www.skeelersv.nl). Nadere informatie kunt op deze website verkrijgen en geïnteresseerden kunnen zich via de website ook als ‘voorlopig lid’ aanmelden. Die aanmelding is volstrekt ‘vrijblijvend’ gezien de huidige status van het project.

De Initiatiefgroep Realisatie Skeelercentrum Stichtse Vecht heeft het afgelopen kwartaal –vaak in nauw overleg met de Skeelerclub- de werkzaamheden m.b.t. de realisatie van het project zélf verder ter hand genomen. Daarbij heeft op gezette tijden overleg met de gemeente Stichtse Vecht plaatsgevonden. Een van de voorwaarden van de gemeente, t.w. het beschikken over een Businessplan, is op 1 november jl. ingevuld. Op die datum is het Businessplan, dat in opdracht van de Wijkcommissie Breukelen-Noord door Sportstill Agency uit Breukelen is opgesteld, bij de gemeente ingediend. Het plan bevat voorstellen en aanbevelingen waarop de gemeente kan bepalen welke procedures dienen te worden doorlopen en of een –eventuele- gemeentelijke financiële bijdrage aan het project gerechtvaardigd is. In het Businessplan zijn dan ook een aantal varianten t.a.v. de aantallen events/bezoekers, de investering, financiering en de exploitatie opgenomen. Conclusie: het project is financieel haalbaar en solide te exploiteren. Het Businessplan is niet voor publicatie beschikbaar, aangezien het plan nog niet –formeel- door de Gemeente is beoordeeld. De initiatiefgroep heeft intussen met de Gemeente gesproken over de eventuele overname van het clubhuis van de IJsclub. Dat clubhuis staat op de lijst van ‘onroerende goederen’ die de gemeente wil afstoten. Onder bepaalde voorwaarden is de Initiatiefgroep bereid het clubhuis in de plannen op te nemen.

Doel is het realisaren van een ‘Clubverzamelgebouw’ dat door de clubs, die het Skeelercentrum gaan gebruiken, kan worden benut als kleed/vergaderruimte en kantine. Overleg met de gemeente over de overname van het pand staat voor begin januari 2021 gepland. Daarbij staat ook de eventuele overname van het Jeugdhonk op de agenda staat. De Initiatiefgroep wil dat Jeugdhonk onderdeel laten vormen van het Clubverzamelgebouw. Vanaf begin oktober jl. is vanuit de Initiatiefgroep een vooroverlegplan aangevraagd bij het z.g. ‘Omgevingsloket’ van de gemeente met de vraag welke procedures t.a.v. de realisatie van het project dienen te worden doorlopen. Helaas is op die vraag tot heden weinig voortgang geboekt en wachten de Initiatiefnemers op een signaal van de gemeente ten einde een aantal vervolgwerkzaamheden te kunnen oppakken. Wel is duidelijk dat de gemeente instemt met het ‘privaat aanbesteden’ van het project. Als alles naar verwachtingen verloopt start de Initiatiefgroep in januari 2021 met een aantal fondsenwerfcampagnes. Het streven is het Skeelercentrum eind 2021 te openen, min of meer gelijktijdig met het 100-jarig bestaan van de IJsclub Breukelen.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws