Afbeelding
Mitchell Koolen/RaceXpress.nl

Karter Maikel Schilders sluit topseizoen af met titel: “Heel vet om met de Nederlandse vlag te rijden”

Sport

VLEUTEN > Maikel Schilders is de nieuwe Nederlandse kampioen in de ID Engines Junior. De 14-jarige karter uit Vleuten ging met een behoorlijke marge naar de kartbaan in Spa, maar het werd nog behoorlijk spannend. De concurrentie deed een verwoede poging om hem van zijn titel af te houden, maar Maikel mocht de ereronde rijden met de Nederlandse vlag.

Met de technische ondersteuning van vader en opa begon Maikel dit seizoen zeer sterk met een overwinning in Strijen. Daarna mocht hij het hele seizoen met het gouden startnummer 1 rijden. Tijdens het afsluitende weekend in Spa liep het allemaal wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Het belangrijkste was het naar huis rijden van het kampioenschap. “Het voelt echt super om Nederlands kampioen te zijn. We kunnen terugkijken op een heel goed seizoen. Er was goede concurrentie, een aantal van hen had ook kampioen kunnen worden, maar ik heb het hele seizoen met nummer 1 gereden en dat is wel speciaal.”

In Spa eindigde Maikel op de zevende, zesde en negende plaats. “Twee keer kreeg ik een tijdstraf. In de laatste race voor de startprocedure, maar ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat de reden was. Het maakt ook niet zo veel meer uit, haha! Ondanks dat het niet zo goed ging, vind ik Spa wel een vette baan. Veel krappe, snelle bochten en hoogteverschil. Na start-finish loopt het omhoog en na de eerste bochtencombinatie loopt het weer naar beneden. Heel vet. Na de laatste race mocht ik met de Nederlandse vlag rijden. Dat was een nieuwe ervaring, erg leuk om te doen.”

Volgend jaar wordt een speciaal jaar. Maikel maakt de overstap naar de ID Engines Senior en zal bovendien samen met vader Rudy in de Mazda MX5 gaan rijden. In die klasse met de MX5 1.6 is Rudy twee keer kampioen geworden. “Ik heb inmiddels mijn racelicentie gehaald, maar ik ben nog te jong om wedstrijden te mogen rijden. In april word ik 15 en mag ik wel officeel in wedstrijden racen.” 

De Nederlandse titel was voor vader Rudy een emotioneel moment. “Dit is echt waanzinnig. We hebben veel steun van mijn vader gehad en Arthur Dontje heeft Maikel geholpen met het ID Racing-chassis. Daardoor zijn de prestaties met stappen vooruit gegaan. Vorig jaar was hij nog derde in het Parolin-klassement in de ID Junior en nu wordt hij gewoon Nederlands kampioen. Dan komt de emotie er wel uit. Maikel is enorm gegroeid dit jaar. Vorig jaar was de eerste wedstrijd in Strijen en zat alles tegen. Een kabelbreuk, ketting kapot en hij werd 17e. Dit jaar op Strijen pakt hij meteen de dagzege. Vanaf dat moment rijdt hij met het gouden nummer 1 en hij brengt hem gewoon naar huis. Waanzinnig!”

De Nederlands kampioen wil graag zijn vader en opa bedanken en daarnaast zijn sponsoren Performance Department, Rematech, Aaron Gortemulder, Naviwax en Autoschade Van Duin.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws