Afbeelding

Verslagenheid bij schaakvereniging TRIO ondanks sportief succes

Sport Ingezonden

DE MEERN > De twee teams van TRIO in de externe competitie hebben in de afgelopen weken diverse inhaalwedstrijden moeten spelen gezien deze tijdens de coronaperiode waren uitgesteld.

Zowel het 1e als 2e team waren hierbij succesvol met mooie overwinningen. Ondanks het matige optreden in de 1e seizoenshelft heeft het 1e team alsnog de mogelijkheid om een fraaie middenmootpositie te bereiken. De uitslagen kenden sterk wisselende uitslagen met fraaie overwinningen en zware nederlagen, maar het niveau in deze poule was dan ook bijzonder hoog. Sebastiaan van Asselen sprokkelde de meeste punten bij elkaar (3), gevolgd door Maarten Remkes met 2.  Ook Floris Bongaerts als invaller presteerde zeer goed met 2 overwinningen. Mede gezien zijn resultaten in het 2e team kan Floris de felbegeerde Kees de Kogeltrofee (voor de best presterende speler i externe competitie) niet meer ontgaan.

Het 2e team kent een opmerkelijk spannend seizoen waarbij elke wedstrijd de uitslag 3,5-2,5 kende. Behoudens afgelopen maandag waar een gelijke stand 3-3 behaald is. Helaas niet altijd in het voordeel van TRIO waardoor op dit moment de 6e plaats ingenomen wordt. Echter met nog 1 wedstrijd te gaan is plaats 4 nog in het vizier waarbij opgemerkt dat drie teams gezamenlijk de 1e plaats delen. Floris Bongaerts en Robert Ploem waren dit seizoen de best presterende spelers die tot nog toe 5 winstpunten wisten te behalen.  Guido Galesloot, Bas Geerdink en Theo van der Poll kenden helaas een iets minder seizoen alhoewel in de laatste partijen de vorm gelukkig weer aanwezig is. De twee invallers Bert de Weerd en Ruud Wouters waren bijzonder op dreef, met name Ruud die zijn beide gespeelde partijen fraai in winst wist om te zetten.

Ondanks de goede resultaten en schaakplezier heerst er verslagenheid bij TRIO. Zondag 15 mei jl. is Ron Woudsma, al vele jaren trouw lid en zeer verdienstelijk schaker, overleden.  Ondanks zijn ziekte was Ron in de afgelopen weken nog trouw bezoeker van de clubavonden en beleefde nog veel plezier aan zijn schaakpartijen. (Die hij ook allemaal in winst wist om te zetten) We hebben Ron leren kennen en zullen hem blijvend herinneren als een aardige, zachte en slimme kerel met een duidelijke mening en niet snel van zijn stuk te brengen. De familie wensen wij in deze moeilijke tijd heel veel sterkte toe.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws