Afbeelding

Tuinen en park kasteel de Haar weer open

Vrije tijd

HAARZUILENS > De tuinen en het park van Kasteel de Haar  zijn weer open.

 
Met het heropenen van de tuinen en het park geeft het Kasteel de bewoners in de regio de mogelijkheid om op een veilige manier te genieten van de buitenlucht en de natuur die rond deze tijd op zijn mooist is. De tuinen en het park, dat bestaat uit maar liefst 55 hectare bijzondere begroeiing, zal beperkte uren geopend zijn en toegang is alleen mogelijk met een digitaal vooraf gereserveerd ticket. “Om de bezoekersstromen zo efficiënt mogelijk te kunnen sturen en in te kunnen staan voor de veiligheid van elke bezoeker werken we met toegangstijdslots”; aldus Cindy van der Schoot, hoofd Marketing en Programmering. “We vragen iedereen zich te houden aan de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het corona virus.” “Met de openstelling van ons park hopen we tegemoet te komen aan de wensen en behoefte van bewoners en omwonenden van Haarzuilens.”

Van der Schoot heeft goede moed dat op 1 juni ook het Kasteel weer open zal gaan. “Ook dan gaan we werken met tijdslots, zodat we de bezoekersstromen goed kunnen reguleren. Van der Schoot ziet veel kansen bij de heropening van het Kasteel: “Doordat er maar een beperkt aantal bezoekers per dag in het kasteel kunnen, zal het er veel rustiger zijn dan normaal rond deze tijd van het jaar. Bezoekers profiteren hiervan door in alle rust te kunnen genieten van alle verhalen, de prachtige vertrekken en de verhalen van onze gidsen.” 

Kasteel de Haar staat in de top-20 van Nederlandse musea met het grootste aantal bezoekers. Stichting Kasteel de Haar ontvangt geen Rijks- en Provinciale of Gemeentesubsidies voor de museale taak. Voor het onderhoud en in het in stand houden van het Kasteel en de tuinen is De Haar volledig aangewezen op eigen inkomsten uit kaartverkoop, activiteiten en evenementen.

Rondom het kasteel liggen het park en de tuinen. Het park is ruim 55 hectare groot.  Lanen en slingerende routes doorkruisen het park en de tuinen op verschillende manieren. Het parkbos en de voormalige menagerie bieden een aantrekkelijke besloten wandeling. Daarnaast bieden ook het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide bij de vijver aantrekkelijke bestemmingen. De geometrische tuinen – zoals de rozentuin – zorgen voor een uiteenlopende geur-, vorm- en kleursensatie.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws