Afbeelding

Flower Bombs bij De Vrijstaat

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > De Vrijstaat hoopt dat op zaterdag 6 februari de expositie Flower Bombs geopend kan worden. 

“Kunnen we tijdens deze lockdown niet allemaal wat inspiratie, creativiteit en perspectief gebruiken? Dat is precies wat wij samen met kunstenaar Jolanda Schouten willen bieden. De komende weken werken we hard aan de opbouw van Flower Bomb. Een expositie over stralende, geurende energie in full colour’, aldus De Vrijstaat.

FLOWER BOMB
Kunstenaar Jolanda Schouten laat zich inspireren door de natuur. Zij schildert hele grote doeken vol bladeren, bloemen en planten. Als je tussen haar werk door loopt, lijkt het wel alsof je door een sprookjestuin loopt. Of een jungle!

Jolanda:“Flower Bomb gaat over de energie van kleur, van ontluikende zaadjes die in NO TIME tot een veld van diepgele zonnebloemen, helderpaars kattenkruid, donkerrode amarylissen, knalgeel koolzaad en knalroze monarda’s uitbarsten. Planten zijn totaal coronaproof, ze zijn ons voedsel, onze schone lucht, onze healing voor een leefbare prachtige blauwe planeet.”

Met de expo Flower Bomb zoomen we in op de kracht van de natuur. De natuur inspireert ons niet alleen tot het maken van prachtige kunstwerken, we kunnen ook veel leren van de natuur. Door goed te kijken naar voorbeelden uit te natuur kunnen we dingen uitvinden die heel nieuw en modern zijn, maar die in de natuur al miljoenen jaren bestaan.

De expo is het hele jaar geopend want in de natuur verandert alles ook per seizoen. Naast de bloementuin die Jolanda bouwt met haar schilderijen, komt er ook ruimte voor een expositie die per seizoen wisselt. Er wordt een theetuin gecreëerd waar we de natuur kunnen proeven en in het Tuinatelier mag je zelf proberen of je de natuur kunt vangen met je kwast. En als het weer het toelaat dan veroveren we de buitenruimte van het Gebouw door middel van Guerrilla Gardening.

Jolanda: ”In Flower Bomb leiden de bloemen ons naar lichamelijk en mentaal genieten. En dat genieten is de bron voor samen maken, elkaars verbeeldingskracht aansteken en zo ideeën, beelden, plannen aan elkaar laten klonteren, broeien en kweken zodat we samen de wereld toch een stukje beter maken. Met onze flowerbombs, de minituin die uitgegooid kan worden in heel Leidsche Rijn, waar we door af en toe water te geven en tegen te glimlachen een bloemenzee zullen veroorzaken.”

Flower Bomb is t/m 28 november elke zondag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks ontvangen we diverse schoolklassen uit het primair onderwijs.  

Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws