Afbeelding

Project Durf! organiseert een Vossenjacht voor ouders en kinderen uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Project Durf!, de jongeren community uit Leidsche Rijn, organiseert op dinsdag 23 februari a.s. een Vossenjacht in Leidsche Rijn voor kinderen van 2 t/m 17 jaar (onder de begeleiding van ouders). De Vossenjacht wordt georganiseerd om kinderen lekker naar buiten te krijgen in de vakantie en actief bezig te laten zijn in deze lastige tijd. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Pamoja Kenya die een Talent-ontwikkelingshuis wil bouwen om kinderen in Kenia een veilig thuis te bieden. Het evenement wordt voor de 2e maal gehouden en was de vorige keer, in de vorm van een Fotospeurtocht, al een succes.  

Het programma:

De Vossenjacht start op 23 februari om 11.00. De startplek is bij Maximus Brouwerij (Pratumplaats 2A), waar alle informatie wordt uitgereikt. Het laatste startmoment is om 14.00 uur.
Voor de deelnemers bieden Brouwerij Maximus & Parkrestaurant Anafora gratis koffie, thee en (warme) chocomel aan. In een gebied rondom het Maximapark zitten vanaf dat moment 13 ‘ontsnapte sporters’ verstopt.  Aan de kinderen de vraag om deze sporters te vinden en te helpen! Dit kan op verschillende moeilijkheidsniveaus (adviserend, niet bindend ??):  

-Beginnend talent (+/-  1 uur): 2 tot 7 jaar (met begeleiding). Je bent al druk bezig met het leren van veel verschillende sporten en vindt dit heel leuk om te doen. Op een speelse manier de sporters helpen! 

-Net gescout (+/- 1,5 uur): 8 tot 13 jaar.  Jouw talent is gezien. Nu gaan we kijken of je het echt aan kan! Een combinatie van teamwork en plezierige manier de sporters uit de brand helpen!  

-Beginnend prof (+/- 2 uur):  14 tot en met 17 jaar. Je beweert dat je tot alles in staat bent. Dat willen wij dan zien! Zet je brein aan, werk met elkaar samen en zet een prachtige teamprestatie neer! 

Over Stichting Pamoja Kenya
Pamoja Kenya is een project opgezet vanuit de Hogeschool van Amsterdam en geadopteerd door Project Durf! en bestaat 10 jaar. Samen met A-STEP, Africa Sports & Talents Empowerment Program, wordt in Kenia gebouwd aan een talentenhuis en daarmee aan de ontwikkelingen van de Keniaanse jeugd. Door het organiseren van (online) sport evenementen, verkoop en andere creatieve manieren wordt geld voor het Talenthouse ingezameld. Meer informatie: http://pamojakenya2021.nl/:  

Over Project DURF! 

Project DURF! Is een actieve jongeren-community die staat voor inclusie, actie en ontwikkeling. Onze missie is jongeren aanmoedigen en activeren om betrokkenheid te tonen bij activiteiten en evenementen in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het gaat daarbij om meer dan 12.000 jongeren, tussen de 10 en 24 jaar. Daar komen er naar schatting binnen 10 jaar nog 6000  jongeren bij. Omdat de inrichting van de wijken destijds de focus had op heel jonge kinderen, is er nu te weinig aanbod voor de iets oudere groep. Het doel is om daar verandering in te brengen door het activiteitenaanbod te vergroten en de jongeren daarin te laten participeren.  Meer informatie: www.durf.info 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws