Japke-d. Bouma,
Japke-d. Bouma,

Onlineprogramma boekenweekthuis van Bibliotheek Utrecht

Vrije tijd

UTRECHT > De Boekenweek Tweestrijd in zijn originele vorm is dit jaar verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er wel een week vol boeken. Bibliotheek Utrecht biedt ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’. Elke dag een gratis activiteit. Met Adriaan van Dis, Japke-d. Bouma, Marcel van Roosmalen, De Groene Meisjes, De Leuke Boekenclub, Schrijfcafé special en leestips van de bieb en Broese. Online, zo kan iedereen meedoen. Thuis, maar toch samen.

Adriaan van Dis, Japke-d. Bouma, Marcel van Roosmalen

Drie avonden zijn er meet-and-greet zoomsessies met schrijvers. Zij lezen het voorwoord van hun nieuwste boek voor en gaan in gesprek met kijkers. Dinsdag 9 maart Adriaan van Dis over KliFI; Woede in de republiek Nederland. Woensdag 10 maart Japke-d. Bouma over Hoe vind je zélf dat het gaat? En vrijdag 12 maart Marcel van Roosmalen over Mijn legendarische moeder overleeft alles. Corona, dementie, eenzame opsluiting en andere ellende. Elke sessie is van 19.30 – 20.15 uur.

Instagram Voorlezen De Groene Meisjes

Zien lezen doet lezen. Op zaterdag 6 maart van 10.00-17.00 uur is er een online Read In. Medewerkers van de bieb lezen, stil voor zichzelf. Je kunt meedoen vanuit je eigen plek, zo maak je deel uit van een Zoomsessie met allemaal lezende mensen. Net als in de echte bibliotheek.

Op zondag 7 maart krijg je tips van verrassende en mooie voorwoorden, die nieuwsgierig maken en aanzetten tot verder lezen.

Op maandag 8 maart is er een lunchpauze-activiteit. Merel Wildschut, van de populaire blog De Groene Meisjes, leest dan van 12.00-13.00 uur live voor via IGTV op @bibliotheekutrecht.

De Leuke Boekenclub en Schrijfcafé special

Schrijver Alma Mathijsen en Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar lezen en bespreken iedere maand een boek. Luchtig en serieus. Donderdag 11 maart van 19.30-21.00 uur Confrontaties van Simone Atangana Bekono. Je kunt meepraten in een live zoomsessie. Op zaterdag 13 maart is van 10.30-11.30 uur een online Schrijfcafé special over voorwoorden. Je ontdekt hoe je op verschillende manieren en in verschillende stijlen voorwoorden kunt schrijven.

Leestips van de bieb en Broese

Tijdens Het Voorwoord van de Boekenweek krijg je elke dag een leestip van Grietje Braaksma van Broese en Trea Scholten van Bibliotheek Utrecht. Je vindt de tips en meer informatie over het volledige programma op bibliotheekutrecht.nl/boekenweek.

Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws