Afbeelding

De geschiedenis van De Meern e.o, een webinar door Kees Rasch

Vrije tijd

DE MEERN > In de serie: “De geschiedenis van ons gebied” vindt woensdag 21 april 2021 tussen 20.00 – 21.00 uur deel 2 plaats. Het is een webinar door Kees Rasch over de eeuwenoude historie van De Meern. Kees Rasch is oud-voorzitter van onze vereniging. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de historie van Vleuten-De Meern en daar talrijke artikelen over geschreven, zowel over de Romeinse geschiedenis van De Meern als over de laatste decennia met bijvoorbeeld de nieuwbouw van De Woerd en Rijnvliet.

Tijdens de webinar gaat Kees Rasch in op de bestuurlijke status van De Meern. Het dorp De Meern lag in het verleden op het grondgebied van drie gemeenten: Oudenrijn, Veldhuizen en Vleuten. Later werden deze gemeenten samengevoegd tot Vleuten-De Meern. Ook komt aan bod hoe het dagelijks leven eruit zag in en rondom de Leidsche Rijn. Rasch zal bovendien een aantal bijzondere gebeurtenissen de revue laten passeren, zoals het neerschieten van een Duits vliegtuig op 10 mei 1940 achter de Metaalkathedraal.

Wijken die vanouds bij De Meern horen zoals De Woerd, ’t Weer, Langerak, Strijkviertel en Rijnvliet komen eveneens aan bod in de webinar van Kees Rasch

Dit webinar is een vervolg op de eerdere presentatie van Gerda Oskam over de geschiedenis van ons gebied over Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije. U kunt deze webinar terugkijken via https://youtu.be/UFEYdwZu6T0

Op 11 mei zal de 3e online lezing in deze serie plaatsvinden, over Terwijde, Hoge Weide en Lage Weide, die eveneens door Gerda Oskam zal worden gegeven.

De webinar van Kees Rasch over De Meern e.o., vindt plaats op 21 april van 20.00 tot ca. 21.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 2,50. Voor leden van de Historische Vereniging is het gratis. U kunt de online lezing thuis op uw eigen computer via Youtube volgen en u kunt ook, net als bij een gewone lezing, vragen stellen via de ‘chat’functie. De presentatie blijft na afloop beschikbaar via ons Youtube kanaal.

U kunt een ticket kopen en de link voor deelname aanvragen via de bestel-button op onze website https://www.histvervdmh.nl/product/geschiedenis-van-de-meern-vooraankondiging-webinair-kees-rasch-d-d-21-april-2021/:

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws