Afbeelding

Kom genieten van de Botshol van natuur en stilte

Vrije tijd

REGIO > In de Botshol kan je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden het gezang van de rietzanger, de sprinkhaanzanger en de bospieper. Het gekwaak van eenden en ganzen en het zachte geplas van je roeispanen. Het lijkt bijna wel een symfonie. Natuurgidsen van IVN de Ronde Venen en Uithoorn nemen je graag mee om je dit gebied te laten beleven.

De Botshol is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het gebied ziet er uit zoals de hele Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uit zag. De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen.

Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij. Daar kun je de komende weken onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids op zondagochtend, zaterdagochtend en woensdagavond mee met een roeitocht. De roeitochten worden gehouden van 19 juni t/m 11 juli en van 25 augustus t/m 5 september. Kijk voor de exacte data op www.ivn-drvu.nl. De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over de vogels, waterplanten, libellen, de orchideeën, de vogels, de ringslangen en de vissen die je ziet.

De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je de lepelaar of de buizerd kunt zien vliegen, of dat je een ringslang ziet maar we weten zeker waar de zeldzame planten zoals rietorchis, galigaan en zonnedauw staan.

De excursie kost maar € 6,- per persoon en als je IVN lid bent krijg je € 1,- korting. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen vragen we je om jezelf van te voren op te geven. Dit kan via botshol@ivn-drvu.nl. Heb je liever persoonlijk contact bel gerust: 06-40229319 Coen Vulperhorst, 06-52004564 Michel Leijen of 06-51162629 Rob Idema. Wil je meer weten kun je onze website bezoeken www.ivn-drvu.nl. Je kan daar ook lid worden van onze vereniging.

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws