Afbeelding
Owner

Gastbeiaardiers op Carillon Woerden met zomerconcerten

Vrije tijd

WOERDEN > Carillon Woerden organiseert ook dit jaar weer 4 zomerconcerten met gastbeiaardiers. Met ingang van zaterdag 10 juli spelen respectievelijk Vincent Hensen-Oosterdijk, Mathieu Polak, Henk Veldman en Gerda Peters een breed en gevarieerd zomers repertoire. 

Het carillon biedt hiermee weer een uniek programma aan en blijft met zijn vertrouwde klanken een verbindende factor in Woerden. De details van het programma staan op https://www.carillonwoerden.nl/aankomende-bespelingen en https://www.carillonwoerden.nl/blog. In juli zullen 4 gastbeiaardiers op carillon Woerden mooie concerten gaan geven. Het spits wordt afgebeten door Vincent Hensen-Oosterdijk, stadsbeiaardier van Winschoten en Veendam. Hij zal op zaterdag 10 juli van 13.15-14.15 uur een zomerconcert geven in het kader van het Kaasmarktproject en onder andere een stuk van Händel, Haydn en een eigen compositie laten horen. Op woensdag 14 juli tussen 11.00 en 12.00 uur zal Mathieu Polak een zomerconcert geven tijdens de weekmarkt. Hij speelt vaak in Woerden, dus hij weet hoe hij mooie klanken uit de Petrustoren kan laten komen. Mathieu is een van de vaste beiaardiers in BunschotenSpakenburg en vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij brengt u in vakantiestemming met een programma bomvol zomervitamines met als thema verschillende wijken in New York, oftewel The Big Apple. Henk Veldman is beiaardier van Middelstum en Raalte. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, welke is gespecialiseerd in bladmuziek voor beiaard en orgel. Ook is hij een veelgevraagd begeleider van koren en solisten.

 Henk Veldman geeft op zaterdag 17 juli van 13.15 tot 14.15 uur een Kaasmarktproject zomerconcert op het carillon in Woerden. Hij combineert 4 Preludia van Matthias Vanden Gheyn met composities van collega beiaardiers en zonnige zomerhits. Over deze combinatie schrijft Henk Veldman: “Ik geef toe: een vreemde combinatie: ‘The ketchup song’ met barokke preludia maar met een glaasje tequila erbij zal het zeker gaan.” En als laatste komt Gerda Peters spelen op zaterdag 24 juli tussen 13.15 en 14.15 uur. Zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collegabeiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Zij neemt u mee op een muzikale reis naar het Engeland van Jane Austen en via watermelodieën stroomt ze door naar de jaren 80. Een carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. De tuin naast de Petruskerk is een ideale plaats om van het concert te genieten. 

De tuin is toegankelijk via het hek naast de ingang van het Stadsmuseum. Komt u ook luisteren naar deze Zomerconcerten? Meer informatie over het programma en de beiaardiers is te vinden op https://www.carillonwoerden.nl/aankomende-bespelingen en https://www.carillonwoerden.nl/blog.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws