Afbeelding

Boek cadeau en veel programma bij Bibliotheek Utrecht tijdens Nederland Leest ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis

Vrije tijd

UTRECHT > In november leest heel Nederland één boek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Het verhaal over een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs, die tijdens wandelingen met een straathond het Parijs van daklozen, junkies, bedelaars en asielzoekers leert kennen. Volwassen leden van Bibliotheek Utrecht krijgen dit boek cadeau in november. De hele maand is er programma: met Adriaan van Dis en Lieke Marsman in bieb Neude, wandelroutes in diverse wijken, leestasjes, CZ Onverwachte ontmoetingen, Schrijfcafé. Op RTV Utrecht de serie ‘De Wandelaar: verhalen uit de wijk.’

Adriaan van Dis en Lieke Marsman

In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops in gesprek met twee schrijvers over een actueel onderwerp en over de zin van het verhaal. Op zaterdag 6 november zijn dat Adriaan van Dis, in het kader van Nederland Leest, over het boek ‘De Wandelaar’, en Lieke Marsman over ‘In Mijn Mand’, de bundel van deze Dichter des Vaderlands.


CZ Onverwachte ontmoetingen, een stad vol verhalen

Op Culturele Zondag 7 november staat Utrecht in het teken van onverwachte ontmoetingen. Verhalen en boeken maken je wereld groter, nieuwe ervaringen en ontmoetingen verleggen je eigen grenzen. Met schrijvers, dans, rap, verhalen, (voor)lezers en onverwachte ontmoetingen en gesprekken. In Bibliotheek Neude, Hoograven, Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen en Leidsche Rijn Centrum.

Wandelroutes

In ‘De wandelaar’ maakt de hoofdpersoon een avondwandeling en ontmoet hij een zwerfhond. Deze hond neemt hem mee naar plekken waar hij nooit eerder kwam. Ook in je eigen wijk valt nog genoeg te ontdekken. Daarom heeft de bibliotheek vier wandelroutes gemaakt: door de binnenstad, Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht. Een boekje met de wandelroutes is gratis te verkrijgen in de bieb.

Nederland Leest en bieb Utrecht op RTV Utrecht

In het kader van Nederland Leest maakt RTV Utrecht i.s.m. de bieb de serie ‘De wandelaar: verhalen uit de wijk.’ Elke aflevering van 15 minuten wandelt een (Utrechtse) schrijver door een Utrechtse wijk en zijn er onverwachte ontmoetingen. De wandelingen zijn in Kanaleneiland, Overvecht, Hoograven en de binnenstad. Met Pim Lammers in de binnenstad (31 okt), Babah Tarawally in Overvecht (7 nov), Anna Woltz in Hoograven (14 nov) en Aafke Romeijn in Kanaleneiland (21 nov).

Leesclubs gezocht

In de bieb zijn gratis tasjes op te halen met maximaal vier exemplaren van ‘De wandelaar’ plus leeswijzer. Om het boek te bespreken met familie, vrienden, collega’s, buren of een leesclub en bevindingen te delen op social media.

Schrijfcafé: Over de grens

Een Schrijfcafé rond een reis of wandeling. Met creatieve schrijfopdrachten van de coaches van Tools voor Taal. Zaterdag 13 november in Bibliotheek Neude. Kaartjes €15.

Meer informatie en tickets is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/nederlandleest.

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws