Open Dag Rading Spoor gaat niet door

Vrije tijd

Door de droogte kan er geen open vuur worden gebruikt in het bos  voor onder meer stoommachines en andere zaken. Dus heeft de organisatie besloten dat de dag niet door gaat.  De volgende Open Dag staat op de agenda voor 26 augustus 2023.

REGIO > Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 70 leden die zich bezighouden met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals: stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en natuurlijk stoomlocomotieven. Prachtig gelegen in de bossen van Hollandsche Rading hebben we een spoorbanencomplex met banen van verschillende spoorbreedtes en verschillende lengten. 

Onze leden zijn daar de 1e zondag van de maand en gedurende een aantal thema rijdagen aanwezig. Het hoogtepunt van het jaar is onze Open Dag op de laatste zaterdag van augustus. Het is 45 jaar geleden dat de Open Dag voor het eerst plaatsvond op 18 juni 1977. Op diezelfde datum, 18 juni dit jaar hebben we ons nieuwe clubhuis feestelijk in gebruik genomen. Tijdens onze Open Dag, op 27 augustus 2022, van 10:00 uur tot 16:00 uur rijden vele (stoom)treinen op de spoorbanen. Ook zijn er kramen met modellen en stoom gerelateerde artikelen. Buiten onze eigen leden verwelkomen we vele gasten met hun stoommachines uit het hele land. Zie deze dag ook de schaalmodellen van stoomtrekkers en de echte stoomauto van 100 jaar oud. 

We nodigen u van harte uit om ons te bezoeken, het liefst per fiets of lopend. Komt u wel met de auto dan is er (beperkte) parkeergelegenheid bij de banen en langs de Vuursche Dreef. U bereikt dan na een kleine wandeling onze banen. De toegang is gratis en bezoekers, groot en klein, kunnen meerijden met de treinen door het bos. Ook zijn er consumpties verkrijgbaar.

De locatie: Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. Vanaf de verkeerslichten in Holllandsche Rading wordt het bewegwijzerd. Meer informatie is te vinden op onze website http://www.radingspoor.nl en op facebook https://nl-nl.facebook.com/stoomgroep.radingspoor.

Onze treinen gebruiken kolen en echt vuur. Er is helaas een kans dat door de huidige droogte een stookverbod wordt afgekondigd waardoor de Open Dag afgezegd moet worden. Op onze website http://www.radingspoor.nl vindt u hierover de laatste informatie.

Clubhuis en stoomauto
Open Dag
De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws