Afbeelding

Locatievoorstelling BELLE in première op vrijdag 26 augustus 360° theaterervaring op Slot Zuylen over het leven van Belle van Zuylen

Vrije tijd

OUD-ZUILEN > Het theatercollectief Matrose uit Utrecht neemt Slot Zuylen over met de voorstelling BELLE. Een 360 graden theaterervaring, dwars door Slot Zuylen, over de laatste jaren van Belle van Zuylen op het slot. Zij werd in 1740 geboren in een adellijke familie op Slot Zuylen, net buiten Utrecht, en woonde er tot haar 31e. Zij is bekend geworden vanwege haar romans, brieven en politieke pamfletten en was haar tijd ver voor met haar moderne ideeën over onder andere de rol van vrouwen. De locatievoorstelling BELLE is van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 4 september 2022 te bezoeken op Slot Zuylen. De première vindt plaats op vrijdag 26 augustus 2022.

Belle van Zuylen

Al vroeg wordt Belle geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes over maatschappelijke en politieke situaties vangt ze in gedichten en korte verhalen. Als ze ouder wordt, wordt ze steeds meer afgekeurd om deze acties. Hoort ze zich te schikken als vrouw naar een man en haar eigen verlangens opzij te zetten om de rol te spelen die de geschiedenis voor haar bepaald heeft? Belle weigert zich te schikken en wil alleen trouwen met iemand die haar omarmt zoals ze is en haar vrije gedachten viert. Tegelijkertijd zoekt Belle net als elk mens geborgenheid en liefde.

Ook de bevoorrechte positie van Belle van Zuylen komt in de locatievoorstelling BELLE ter sprake. Enerzijds is Belle in haar doen en laten het boegbeeld in de strijd tegen ongelijkheid, anderzijds is zij als vrouw van adel het boegbeeld van ongelijkheid.

360 graden theaterervaring

In BELLE waan je je als bezoeker in het leven van de rebelse Belle van Zuylen. Een 360 graden theatervoorstelling, dwars door Slot Zuylen. Naast de vaste makers van MATROSE, Jordy Roeten, Manon Poort en Marieke Braaksma, spelen ook acteurs Yeliz Dogan, Yara Piekema en David Verschoor mee en versterken muzikanten Niek-Jan Lathouwers en Ruben Nosaehi de voorstelling met livemuziek.

MATROSE

MATROSE is een theatercollectief uit Utrecht bestaande uit Manon Poort, Marieke Braaksma en Jordy Roeten. Matrose maakt voorstellingen onder de noemer HARDCORE KLASSIEKERS. Frisse, kleurrijke voorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de mythologie, klassieke toneelliteratuur, de geschiedenis en de mensen die op dit moment geschiedenis schrijven.

BELLE wordt gemaakt in samenwerking met Slot Zuylen en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds, Ridderschap van Utrecht en Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Voor meer informatie en tickets: www.matrosespeeltbelle.nl

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd