Afbeelding

Theater Kikker is 50 en dat verdient een feest!

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Voor publiek, makers en voor iedereen uit de stad die Theater Kikker nog niet zo goed kent. Van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober 2022 wordt Utrecht getrakteerd op theatrale explosies, pop-up performances, out of the box werk en epische dj’s. Het wordt een week feest met een tikkie nostalgie, een flinke dosis hier en nu, en een vette portie toekomst. Want meebewegen en experimenteren is waar Kikker goed in is en houdt het Utrechtse theater al 50 jaar jong en relevant.

Playgrounds in de stad

Theater Kikker gaat van 1 t/m 9 oktober buiten spelen en roept drie ‘playgrounds’ in het leven. In drie KikkerKontainers, op het Janskerkhof, Stadhuisplein en op het Hoge Woerdplein (voor Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn), wordt gespeeld voor jou. Je kan de playgrounds gratis bezoeken of er per ongeluk tegenaan lopen. Verrassende ontmoetingen worden het zeker.

50 uur non-stop theater

Het feest wordt afgesloten met een spetterende finale. 50 uur non-stop theater van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober, waarin verleden, heden en toekomst aan bod komen.

50 uur Kikker is verdeeld in verschillende tijdslots. Zo kan iedereen dit feestje meevieren. Na een knallende opening op vrijdagavond 19u00 bij de KikkerKontainer op het Stadhuisplein is de vrijdagavond voor de dialoog over de toekomst van theater. Op zaterdagochtend staat de jeugd centraal, het publiek van de toekomst, met o.a. Het NUT en Het Filiaal theatermakers.

Zaterdagmiddag beleef je de ultieme theatermix van bekende namen en nieuw talent in alle uithoeken van het theater met onder meer De Theatertroep, Club Gewalt, ’t Barre Land en dansgezelschap SHIFFT. Als de avond valt gaat het tempo omhoog en duik je met opzwepende performances van o.a. Connor Schumacher en een duistere vertelling van URLAND de nacht in, waarna er gedanst wordt op de beats van DISKO DISKO.

Op zondagochtend is er na een theatraal ontbijt tijd voor de theatermakers die al lang verbonden zijn aan Theater Kikker, zoals Theatergroep Aluin en Bambie, waarna zondagmiddag de laatste uren Fast Forward in worden gegaan met o.m. Club Lam en Compagnie Red, Yellow & Blue.

De kaartverkoop voor Kikker 50 is nu gestart. Koop alvast je ticket op www.theaterkikker.nl/kikker-50 voor het moment met jouw favoriete makers en weet zeker dat je dit feestje meeviert.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws