Afbeelding

Rafelrandjes aan plan woningen Planetenbaan

Nieuws

MAARSSENBROEK  > Projectontwikkelaars en woningzoekenden moeten nog even geduld hebben.

Het omvangrijke woningbouwplan op de Planetenbaan in Maarssenbroek gaat weer terug naar de tekentafel, omdat in de lange raadsvergadering bleek dat er nog veel vragen en zorgen zijn bij fracties en inwoners. Net voor middernacht werd het ordevoorstel van de ChristenUnie-SGP aangenomen om er toch nog weer een keer over te praten. Alleen GroenLinks, M2000, PvdA en CDA wilden door gezien de urgentie voor nieuwe woningen. 'Het is te belangrijk om uit te stellen', aldus CDA-raadslid Van Rossum, maar bij veel andere fracties waren er toch te veel twijfels of er wel goed is nagedacht over maximaal 2300 woningen met alle gevolgen voor Maarssenbroek. 

Zo zijn er zorgen over het parkeren. De opzet is een autoluwe wijk met kleine huishoudens die veel met het openbaar vervoer en de fiets gaan, maar daar zijn twijfels over de haalbaarheid en de mogelijke druk op de omliggende gebieden, zoals bij de bedrijven, maar ook in het aanpalende Bloemstede, want over de fietsbrug is het maar even lopen naar de nieuwe wijk met weinig parkeerplaatsen. Er lag ook een stortvloed aan moties en amendementen om het plan aan te passen en dat bleek te veel om tijdens raadsvergadering goed te verwerken in een nieuw voorstel. 'Alle zorgen, vragen en suggesties worden nu meegenomen voor een commissievergadering', aldus burgemeester Van Mastrigt. 

De wens voor woningbouw blijft bij de raad, maar de uitvoering en invulling van het plan moeten opnieuw worden bekeken om eerst een stedenbouwkundig kader vast te stellen en dat verder uit te werken op detailniveau met bestemmingsplannen. Ook het verkeer speelt nog een belangrijke rol, want veel inwoners van Maarssenbroek maken zich zorgen over het vastlopen en vooral voor de ochtendspits is er de vrees voor een verkeersinfarct op de rondwegen. 

De afsluiting van een deel van de oprit naar de Zuilense Ring bij de nieuwe wijk Haagstede aan de Floraweg zonder direct alternatief is geen goed plan volgens veel insprekers die ook soms de suggestie deden om de woningen maar elders in Stichtse Vecht te bouwen. Oorspronkelijk was de afsluiting een apart agendapunt in maart, maar de kans is groot dat het probleem nu wordt vastgeknoopt aan de discussie over Planetenbaan en het Kwadrant. Van burgemeester Van Mastrigt kwam de toezegging dat alle insprekers actief op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen, de agendering van de Planetenbaan en de mogelijke afsluiting.

Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws