Afbeelding

Stichtse Vecht pakt uit met iktoon in de maand van de amateurkunst

Nieuws

STICHTSE VECHT > Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in.

 Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf maandag 1 juni 2020 is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. 

Stichtse Vecht 

Ook wij in Stichtse Vecht geven onze amateurkunstenaars de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen in juni. Maar wat we gaan doen en waar en hoe, dat weten we nog niet. Afgelopen woensdag heeft de cultuurmakelaar, tevens regiocoördinator voor iktoon, een bijeenkomst georganiseerd waar ongeveer dertig betrokken kunstenaars bij elkaar kwamen voor een eerste brainstorm. Daaruit zijn wel al een paar voorkeuren duidelijk geworden. 

Beeldende kunst

Onder de beeldend kunstenaars ontstond het idee om in verschillende kernen van de gemeente op centrale plekken een tentoonstelling in te richten met werk van meerdere kunstenaars. We hebben een aantal plekken besproken, waaronder de bibliotheek (die bood haar medewerking al aan) maar ook de etalages van (lege) winkelpanden werden als optie genoemd.

Een aantal van de kunstenaars bood ook aan om workshops te geven om het publiek ook zelf aan de creativiteit te laten werken. 

Podiumkunsten

Bij de theatermakers en muzikanten kwamen ook meerdere ideeën over tafel. Onder andere over een mobiel podium dat door de gemeente zou kunnen bewegen (misschien een boot over de Vecht) of een aantal korte voorstellingen tijdens een soort parade. Door de muzikanten werd geopperd om jamsessies te organiseren in de cafés. Planning De komende maand (februari) willen wij nog meer ideeën verzamelen over wat er zou kunnen en waar. Begin maart maken we het programma en in de maanden daarna gaan we dat vullen. Waarna in juni de groene vlaggen uit kunnen. 

Vanzelfsprekend kunt u zich ook nog aanmelden om mee te doen en mee te denken. Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal (regiocoördinator iktoon) cultuurmakelaar@vecht.nl www.vechtsnoer.nl 06 15373226

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws