Afbeelding

VV Maarssen 1 opnieuw bovenaan in Tweede Klasse

Sport

MAARSSEN > In een weekend waarin op basis van het wedstrijdprogramma niet veel verrassende uitslagen waren te verwachten, werd de competitie in de Tweede Klasse B toch een beetje overhoop gegooid. 

Koploper sv Loosdrecht ging lelijk onderuit bij de nummer laatst CDW; en BFC, koploper in de tweede periode, verloor verrassend van asc Nieuwland. VV Maarssen 1 hoefde bij asc Waterwijk pas om 15.00 uur af te trappen en kon via social media de tussenstanden goed volgen. Om optimaal te profiteren, moesten de mannen uit Maarssen wel zelf winnen. Op een moeizaam eerste half uur na, kwam de overwinning ook geen moment in gevaar.

VV Maarssen 1 opende op een winderig sportpark in Almere in een wederom iets aangepaste opstelling. Marc van Rees nam links achterin plaats en voorin was de eerste basisplaats voor Ronald Wielinga vrijgemaakt. VV Maarssen controleerde de wedstrijd, maar was wel slordig in de passing. De wind maakte het voor beide teams lastig om verzorgd te voetballen. Zelfs ballen over de grond veranderden door de windvlagen regelmatig van koers en met name bij de aanvallen van VV Maarssen zorgde dit voor veel onnauwkeurigheid. VV Maarssen beschikt gelukkig ook over een aantal vrijetrapspecialisten als het voetballend lastig wordt. Toen het in de 42ste minuut nog steeds 0-0 stond en er vanaf de rand 16 meter aangelegd mocht worden voor een vrije trap, kon je de voorsprong al bijna zien aankomen. Lucien Dors, die deze week zijn verblijf bij VV Maarssen met een seizoen verlengde, schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek en hielp zijn ploeg daarmee aan een kleine voorsprong richting de kleedkamer.

Als de toeschouwers dachten dat VV Maarssen hierna in de tweede helft de wedstrijd rustig uit wilde spelen, hadden zij het bij het verkeerde eind. Er werd juist nog aanvallender gewisseld om nog meer grip op het middenveld te krijgen. Eddy Vorm zorgde voor extra power in het team en direct na rust viel de definitieve beslissing. Waterwijk had nog geen kans gezien te anticiperen op de aangepaste speelwijze van VV Maarssen en Dion Gerritsen prikte een prima steekbal in het doel achter de verbaasde doelman. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Almeerders en met de verse Guillermo Rosalia en Daimios Damkalis ging VV Maarssen op zoek naar een hogere score. Lucien Dors scoorde met een mooie pegel de 0-3, na een soepele aanval over veel schijven. Nordin Zoufri bekroonde vervolgens een sterke tweede helft met een treffer. VV Maarssen behaalde hiermee een prima 0-4 overwinning en werkte hierdoor ook aan het verbeteren van het doelsaldo.

Na afloop werd definitief bevestigd dat Loosdrecht onderuit was gegaan, waardoor VV Maarssen met een punt voorsprong op Delta Sports de nieuwe koploper is. BFC verloor voor het eerst in de tweede periode; zowel VV Maarssen als FC Almere zijn nu tot een punt genaderd. Met nog twee spannende speelrondes te gaan in deze periode heeft VV Maarssen alles in eigen hand, want de laatste wedstrijd in deze periode wordt juist gespeeld tegen BFC. Komende zaterdag zal VV Maarssen eerst moeten proberen asc Nieuwland te verslaan. De ontmoeting in Amersfoort ging verloren en op die nederlaag was toen niks af te dingen. VV Maarssen zal zich daarvoor willen revancheren, maar dat zal niet makkelijk worden. Nieuwland boekte een knappe overwinning op BFC en is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats. Eerst maar even een weekje genieten van de nieuwe stand op de ranglijst in 2B: VV Maarssen trotse koploper in de tweede klasse!

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws