Afbeelding
Ryan Poll

Video Storm Ciara over hoogtepunt heen, veel omgewaaid de bomen in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het hoogtepunt van Storm Ciara is voorbij, maar het blijft voorlopig nog wel stevig waaien. Ki de video van de onstuimige dag en avond.

De diverse brandweerkorpsen in Stichtse Vecht moesten zo'n 20 keer in actie komen voor noodgevallen, vooral omgewaaide bomen zorgden voor problemen. Grote ongelukken zijn zover nu bekend niet gebeurd.

De nieuwe burgemeester Ap Reinders, net vier dagen in functie, liet zich goed op de hoogte houden van eventuele calamiteiten en sprak op twiiter zijn waardering uit voor alle hulpdiensten. 'Respect voor al onze hulpverleners op wie wij op deze stormachtige dag én alle andere dagen van het jaar kunnen rekenen', aldus burgemeester Reinders.

De hulpdiensten kregen meer dan vijftien meldingen. De brandweer in Loenen kon tot twee keer toe aan de bak. Op de Hoefijzer blies de wind zondagmiddag een boom in een voortuin omver. Brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd. Het verkeer op de Straatweg tussen Nieuwersluis en Breukelen ondervond zondagavond enige tijd hinder door een omgewaaide boom. Het Loense brandweerkorps heeft de weg vrijgemaakt. 

Ook op de Straatweg in Breukelen was het raak. Ter hoogte van de Brugoprit bezweek een grote boom door de harde wind. Agenten sloten de weg af, waarna de brandweer de boom heeft verwijderd. Auto’s konden het incident via een naastgelegen fietspad passeren. 

Schrikken Voor bezoekers en personeelsleden van Restaurant De Olifant in Breukelen was het zondagavond flink schrikken. Terwijl gasten zaten te genieten van hun diner, werd een grote boom omvergeblazen door de wind. ‘We hoorde een doffe dreun’, zegt een van de personeelsleden. De boom miste het restaurant op een haar na. ‘We hebben wel schade aan het terras, maar dat valt te overzien.’ Brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd, waarna ze werden getrakteerd op een welverdiend bakje koffie. 

Op de Zuilensering was het zondagmiddag- en avond meermaals raak. De brandweer moest vier keer uitrukken naar de provinciale weg tussen Maarssen en Utrecht voor stormschade. Schoorsteen In Kockengen riepen bewoners van de Watermunt aan het einde van de middag de hulp in van de brandweer. Een plaat van een schoorsteen was door hevige windstoten los komen te zitten. Brandweerlieden hebben de situatie bekeken en besloten om niet in te grijpen. Inmiddels zijn de heftigste windstoten achter de rug. Maandag blijft het nog wel oppassen geblazen voor windstoten tot 100 km/uur. Het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven. Deze weerswaarschuwing geldt tot maandagmiddag 14.00 uur.

Maandag gaat de gemeente verder met opruimen van takken op wegen en fietspaden, dus het is in de ochtend nog even oppassen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws