Afbeelding

VV Maarssen 1 profiteert met zakelijke overwinning

Sport

MAARSSEN > VV Maarssen 1 is prima uit de winterstop gekomen. Net als vorig seizoen was het trainingskamp in Marrakesh een opmaat voor een sterke serie direct na de winterstop. Waar alle concurrenten punten aan het morsen zijn, blijft VV Maarssen ook nu weer op koers. Na de makkelijke 0-4 overwinning vorige week, moest ook deze week ASC Nieuwland eraan geloven en werd er een zakelijke 2-0 overwinning behaald.

De wedstrijd begon met een respectvolle minuut stilte vanwege het overlijden van erelid en trouwe supporter Arie Pieter Smits. Na het fluitsignaal van de prima leidende arbiter (ook als zodanig beoordeeld door zijn rapporteur) ontstond een wedstrijd met weinig kansen en een spelbeeld dat redelijk in evenwicht was. Beide ploegen deelden wat speldenprikken uit, maar tot echt gevaar voor de beide doelen leidde dit niet. VV Maarssen had duidelijk geleerd van de verloren uitwedstrijd in Amersfoort aan het begin van het seizoen. VV Maarssen kwam toen weliswaar vroeg op voorsprong, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus, omdat een paar gevaarlijke uitbraken van de Amersfoorters toen leidden tot twee tegendoelpunten die voldoende waren om Maarssen een nederlaag toe te brengen.

VV Maarssen was daarom gewaarschuwd en voetbalde de eerste helft behoedzaam. De Maarssenspelers weten dat spelen op het eigen hoofdveld zwaar is voor tegenstanders die niet gewend zijn om op gras te spelen. Omdat het veld de maximale afmetingen heeft en deze zaterdag niet al te best bespeelbaar was, kantelt de wedstrijd na een uur meestal in het voordeel van VV Maarssen. Met 0-0 werd er gerust.

In de tweede helft nam VV Maarssen steeds meer het heft in handen. Laatste man Eddy Vorm kon inschuiven en de snelle Chris Resida kwam in de een-tegen-een situaties achterin, samen met de beide vleugelverdedigers Jordi van Houten en Guillermo Rosalia, niet meer in de problemen. Langzaam werden de ruimtes tussen de linies van Nieuwland steeds groter en het was de behendige Nordin Zoufri die de ban brak. Goed weggestuurd door Dion Gerritsen werd de snelle Zoufri in de zestien meter onderuit gehaald en penaltyspecialist Sven van Vuuren had geen moeite de 1-0 aan te tekenen. VV Maarssen wilde doordrukken en bracht topscorer Wesley Suister binnen de lijnen. Suister is hersteld van een knieblessure en begon de wedstrijd op de bank. Zowel Suister als Gerritsen waren al dicht bij de beslissing, maar het was uiteindelijk aanvoerder Van Vuuren die de trekker overhaalde en de beslissende 2-0 maakte. Om de kracht van de selectie van VV Maarssen aan te geven, kwamen na Suister ook Loed Keizer en Zaid el Jallouli nog in het veld om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

VV Maarssen incasseerde wederom geen tegengoal, gaf nagenoeg geen kansen weg of een attente Peter Veeneman stond op zijn post. De zakelijk en geconcentreerd spelende equipe van trainer Marco van der Meer krijgt steeds meer vertrouwen, kan van speelwijze veranderen als het nodig is en beschikt over een grote selectie die blessures of schorsingen (vandaag waren routiniers Ricardo Bakker en Marc van Rees geschorst) goed kan opvangen. Ook tijdens de wedstrijden raakt het team niet in paniek als het even niet loopt of er niet gescoord wordt en de overwinning van vandaag was daar een prima weergave van.

Na afloop werd de vreugde over de overwinning nog groter, toen bleek dat de complete top vijf wederom punten had laten liggen. VV Maarssen blijft koploper en ziet de voorsprong op nummer twee Loosdrecht oplopen tot drie punten. Bovendien neemt VV Maarssen met nog twee rondes te spelen de koppositie over van BFC in de tweede periode.

Juist BFC is de tegenstander in de volgende speelronde en dan valt waarschijnlijk ook de beslissing in deze periode. BFC verloor in de heenwedstrijd bij VV Maarssen weliswaar met ruime cijfers, maar BFC liet voetballend een uitstekende indruk achter; VV Maarssen is gewaarschuwd. Aanvang in Bussum is om 15.00 uur.

Pupil van de Week Daan Sanders (JO9-3).
Afbeelding
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws