Afbeelding
Ed Kamans

‘Standaard’ overwinning van NiTA op DVVA

Sport

NIEUWER TER AA > Met een zwaar gehavende ploeg reisde Nita af naar Amsterdam. Thuis werd er met 3 – 0 verloren van DVVA. Slecht 1 wissel was er beschikbaar voor de ploeg van Leon. Irvin, Sven E en Sven H zijn geblesseerd, aanvoerder Lars was geschorst en Remco V was op vakantie.

Gelukkig kon Nita wel weer beschikken over Rick die terug keerde van een enkelblessure. Iets over half 3 werd er door Nita afgetrapt op een moeilijk bespeelbaar veld. Beide ploegen moesten de eerste minuten wennen aan het veld. In de warming-up was het al duidelijk dat voetballen lastig was. Dwayne kreeg na een minuut of 10 de eerste mogelijkheid om te schieten, zijn poging ging over het doel. Binnen het kwartier stond de 0 – 1 op het scorebord. Vanaf de rechterkant slingerde Jorrit een vrije trap de 16 meter in. Mike raakte de bal aan waardoor bij de 2de paal Stef de bal binnen kon lopen. Dit was voor Nita een ideale situatie. Nita kon wat verder inzakken en proberen vanuit de counter de score uit te breiden. DVVA kwam beter in de wedstrijd en zette Nita steeds meer onder druk. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Stan, maar er vielen geen goals. Nita kreeg 5 minuten voor de rust nog wel de grootste kans om op 0 – 2 te komen. Dwayne was in eerste instantie teleurgesteld dat de bal naar rechts richting Roy ging. Roy ging richting achterlijn en met een scherpe voorzet was daar ineens Dwayne, maar die kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Na 48 minuten was het rust 0 – 1.

Nita kwam goed uit de kleedkamer en kreeg de beste kansen in de eerste 10 minuten. Stef zette goed druk op de laatste lijn van DVVA, onderschepte de bal en liep 1 op 1 op de keeper af, maar schoof de bal naast de goal. Nog geen minuut later was Stef weer onderweg naar de goal, de 16 meter in en neergehaald door de doelman. Geel voor Stef de scheidsrechter zag er een schwalbe in. Na 66 minuten werd DVVA voor het eerst echt gevaarlijk in de 2de helft. Stan kon de bal ternauwernood uit de kruising tikken. Nog geen minuut later kwam DVVA goed door over de linkerkant. De nummer 7 die een keer gewisseld was van kant gaf een afgemeten voorzet de 16 binnen en deze werd binnen gelopen door de nummer 13 van DVVA. Direct ontstond het gevoel ‘het zal toch niet.....’  De afgelopen 2 wedstrijden speelde Nita ook al goed, maar punten leverde het niet op. Nita bleef gelukkig standhouden en kwam ook weer op 1 – 2. Via een ingooi van Mike die in de 16 werd doorgekopt door Roy en een heerlijke bekeken punter van Nino die zo het doel in schoof. Vanaf dat moment was de wedstrijd in handen van Nita. Via Dwayne werd de 1 – 3 nog gemist maar nog geen minuut later werd het wel 1 – 3. Je gelooft het of niet! Voor de derde keer een standaardsituatie waarin Nita doeltreffend is. Vanaf de linkerkant was het weer Jorrit met een heerlijke indraaiende vrije trap precies op het hoofd van Roy. Met nog 10 minuten te gaan was dit natuurlijk een geweldig moment. DVVA werd nog 1x echt gevaarlijk met een kopbal maar verder kwam Nita niet in de problemen. Nita had via Roy en Jorrit nog 2 mogelijkheden om verder uit te lopen maar de keeper pakte allebei de ballen. Na 7,5 minuut blessuretijd vond ook de scheidsrechter het genoeg. Nita pakte eindelijk de eerste 3 punten in 2020. Hiermee heeft Nita goede zaken gedaan in de aansluiting naar boven.

Volgende week speelt Nita een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Uit werd er met 5 – 3 verloren. Aftrap is 14:30 op Nitanello.