Scouting Jan Campert ontmoet de burgemeester en zijn vrouw.
Scouting Jan Campert ontmoet de burgemeester en zijn vrouw.

Volle agenda burgemeester Ap Reinders

Nieuws

STICHTSE VECHT > Burgemeester Ap Reinders maakt een vliegende start in Stichtse Vecht.

In de eerste week is de ambtsketen letterlijk en figuurlijk niet van zijn nek geweest. En de agenda blijft zich vullen. Overal kennismaken en bezoeken afleggen, netwerken en natuurlijk het gewone werk als burgemeester op de kamer in Goudestein. 'Ik kom mijn dagen wel door, en met veel plezier', is het understatement van burgemeester Reinders (46), die donderdag na de installatie met een staande ovatie werd onthaald. Na het officiële gedeelte was er de gelegenheid voor inwoners, ondernemers en tal van organisaties om de hand te schudden en kennis te maken met de nieuwe burgemeester en zijn vrouw. Het welkom ging vaak vergezeld van een cadeau. Scouting Jan Campert had de groepsdas met de kenmerkende kleuren groen en bruin meegenomen. 'En we hebben hem ook uitgenodigd om langs te komen, zodat we alles over scouting in Stichtse Vecht kunnen vertellen', aldus de scouts. 

Burgemeester Reinders wil zo snel mogelijk kennismaken met inwoners. Hij heeft het plan om naar de weekmarkten te gaan in de verschillende kernen en dan een praatje aan te knopen met willekeurige inwoners. Dus u kunt zomaar aan hand krijgen van de burgemeester in ruil voor uw mening en kennis van uw woonplaats. 'Ik hoop velen van u te leren kennen op deze manier. Op straat, tijdens een werkbezoek, op bijzondere en gewone dagen. Of op Goudestein, mijn deur staat open', zo is de uitnodiging van de burgemeester, die in Breukelen zal gaan wonen. Vrijdag was er al een uitgebreid gesprek met de pers en zaterdagavond was de burgemeester bij het jubileumconcert van Excelsior Maarssen in de Heilig Hart Kerk en dan was er ook nog de storm, waarbij de burgemeester in nauw contact stond met de hulpdiensten voor het geval van calamiteiten. Verder de kennismaking met de ambtenaren en de eerste bestuursvergadering met burgemeesters in de Veiligheids Regio Utrecht en dinsdag kreeg hij de eerste opdracht van de raad al mee. 

De burgemeester gaat zich inzetten voor de bestuurlijke vernieuwing en participatie. 'Die handschoen pak ik graag op. We moeten met elkaar op een zoektocht gaan naar bestuurlijke vernieuwing en het evenwicht tussen representatieve democratie en participerende democratie', aldus de burgemeester richting de gemeenteraad. En kenmerkend voor de energieke aanpak gaat dat de komende weken al gebeuren. Inmiddels loopt de agenda al verder vol met afspraken, ook in de regio. 'Dat betekent een zichtbaar Stichtse Vecht in onder meer de regio Utrecht, de U10.', aldus Reinders. 'Het betekent ook nadrukkelijk de verbinding leggen tussen Stichtse Vecht en de regio Amsterdam, voor samenwerking op allerlei gebied.

Afbeelding
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport