Afbeelding

Periodetitel VV Maarssen 1 smaakt naar meer

Sport

MAARSSEN > Tijdens de laatste speelronde van de tweede periode kaapte VV Maarssen de periode voor de neus van BFC weg en werd het tevens de grote winnaar van deze speelronde, door puntverlies van de naaste concurrenten.

Na twee weken zonder competitievoetbal was het toch even spannend hoe VV Maarssen uit deze periode zou komen. Net voor de mini-break had de ploeg de onverwachte nederlaag tegen BFC voor de kiezen gekregen en leek de periodetitel daardoor uit het zicht. De oefenpot tegen eersteklasser, Argon werd vervolgens ruim verloren en tenslotte ontbraken een aantal vaste waardes in de aanloop naar de wedstrijd tegen CDW. De Maarssenmannen moesten het zaterdag doen zonder Eddy Vorm, Marc van Rees, Wesley Suister en Jordy van Houten; in de warming up viel Chris Resida ook nog eens uit. Waar de meeste concurrenten dan behoorlijk wat kwaliteit moeten inleveren, heeft VV Maarssen echter een brede en aan elkaar gewaagde selectie, die dit soort tegenvallers prima op kan vangen. Aanvoerder Ricardo Bakker keerde terug in de basis en dat zorgde voor extra zekerheid in de laatste linie. Voorin was er een plek ingeruimd voor de sterke Miquel Ballo en hij betaalde dit vertrouwen uit met twee doelpunten. Ballo was ook betrokken bij de openingstreffer, want zijn sterke rush kon alleen ten koste van een penalty worden gestuit. Dat was vervolgens een koud kunstje voor routinier Sven van Vuuren, die samen met Ballo de aanvalslinie invulde.

CDW, de tegenstander van vandaag, kwam zeker niet slecht voor de dag en voetbalde prima mee. Maar CDW was niet opgewassen tegen de zeer geconcentreerd en scherp spelende ploeg uit Maarssen. Toen Dion Gerritsen net voor rust de 2-0 binnenschoot, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Achterin hadden Bakker en de soeverein spelende Loed Keizer (last minute ingevallen voor Resida) de zaakjes prima voor elkaar en daardoor konden Zaid el Jallouli (eerste basisplaats dit seizoen) en Guillermo Rosalia de aanvallers naar hartelust ondersteunen. De ervaren Ballo gooide kort na rust de wedstrijd definitief op slot door eerst attent te reageren op slecht uitverdedigen door de keeper en ook zijn tweede goal was een attente rebound na een schot van invaller Nordin Zoufri. Zoufri viel gretig in en scoorde zelf de 5-0.

In de slotfase werden de jonkies Daimios Damkalis en Cas van Mildert nog ingebracht om de laatste stuiptrekkingen van CDW in de kiem te smoren. Samen met de al ingevallen Zoufri en basisklanten Rosalia en Jesse Witlox stond de teller van eigen VV Maarssen-kweek in het veld daarmee op vijf spelers (onder de 21 jaar).

De wedstrijd begon ruim een half uur later, omdat er uitgeweken moest worden naar het kunstgras. Het hoofdveld was helaas niet goed bespeelbaar en zal de komende seizoenen, zolang Maarssen nog niet verhuisd is naar het nieuwe complex voor steeds meer problemen gaan zorgen qua bespeelbaarheid. Voordeel van dit verlate tijdstip was dat de tussen- en eindstanden op de andere velden al bekend waren, terwijl VV Maarssen pas net aan de wedstrijd begonnen was. Het nieuws van het naderende gelijke spel bij Geinoord-BFC, waardoor VV Maarssen toch nog de periode zou grijpen, zorgde voor wat gespannenheid in de dugout. Nog beter nieuws kwam er bovendien uit Loosdrecht, dat op een dikke nederlaag werd getrakteerd in aanloop naar de kraker VV Maarssen tegen Loosdrecht, komend weekend. Na de laatste fluitsignalen werd duidelijk dat VV Maarssen nu koploper is met drie punten voorsprong op naaste belager Loosdrecht en dat andere concurrenten Delta Sports (gelijk) en FC Almere (verlies) kostbare punten verspeelden.

De periodetitel in de tweede klasse die VV Maarssen behaalde kan historisch genoemd worden, want VV Maarssen speelde nog nooit voor promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Er werd dan ook een bescheiden feestje gevierd in de kleedkamer. Maar niet voordat met het voltallige team werd stilgestaan bij de trieste overlijden afgelopen week van Guus Marees, de man van assistent-scheidsrechter Sandra Klein Lenderink. Geheel in de geest van Guus, die een leven lang actief was binnen de KNVB als scheidsrechter en assistent, was Sandra vandaag alweer terug langs de lijn en werd er in de kleedkamer geproost op het leven.

Aanstaande zaterdag wacht de absolute kraker in de tweede klasse: tussen sv Loosdrecht en VV Maarssen. Wederom een thuiswedstrijd en de verwachting is dat dan ook Vorm, Suister, Van Rees, Van Houten en Resida weer aansluiten en het team zonder schorsingen of blessures kan toewerken naar deze cruciale wedstrijd. Aanvang 14.30 uur op sportpark Daalseweide. In ieder geval met drie punten voorsprong op zak en een ticket voor de nacompetitie.


Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws