Afbeelding

Maximus wint Goud met Pandora (Blond) op de Dutch Beer Challenge 2020

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn heeft bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge in Rotterdam met haar ‘Pandora’ de gouden medaille gewonnen in de hoofdcategorie Blond Bier. 

Pandora, een fris en fruitig blond met uitnodigende bitter,  is het bekendste bier van Maximus en won vorig jaar zilver. Met haar Fat Cherry Barrel Aged, een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting, wist Maximus dit jaar zilver te winnen in de categorie fruitbieren.

De Dutch Beer Challenge is één van de belangrijkste bierevenementen in Nederland. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via een livestream op 2 april. De proeverij vond op woensdag 11 maart j.l. in Rotterdam plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Op de proeverij hebben 43 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten de ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in verschillende biercategorieën.

Pandora
Maximus Pandora is een blond bier (6%) met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf is het zeer geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd.

Fat Cherry
De Fat Cherry Barrel Aged is een speciaal en complex kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op 13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl, in een gelimiteerde oplage.


Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws