Afbeelding

Goedkoop en snel internet, zo weet je wat het best bij jou past

Ondernemend

REGIO > Wanneer je regelmatig moet wachten omdat het internet traag is, wordt het tijd om over te stappen naar een snellere verbinding. Je vindt op de website Internetvergelijken.nl een overzicht van alle aanbieders en tarieven. Maar hoe weet je precies welke snelheid je nodig hebt? Daar kom je achter door de situatie bij je thuis te inventariseren. De behoeften van alle bewoners samen bepalen de totale gebruiksintensiteit van het netwerk. Door je pakket hierop af te stemmen, heb je altijd een goede verbinding.

Wie doet wat online?

· Ga voor jezelf eens na hoe jij het internet gebruikt. Ben je een eenvoudige gebruiker, die alleen af en toe wat e-mails verstuurt, websites raadpleegt om informatie op te zoeken, wat communiceert met bekenden via sociale media en je bankzaken online regelt? Dan kun je volstaan met een minimale verbindingssnelheid. Een pakket met 50 Mbit per seconde is dan een prima keus.

· Woon je niet alleen, maar met een partner, en willen jullie op twee apparaten tegelijk televisieprogramma’s streamen? Dan raden we een standaardpakket aan, bijvoorbeeld met een snelheid van 100 Mbit per seconde. Het is binnen zo’n pakket geen enkel probleem om, terwijl je het programma bekijkt, ook meteen wat mailtjes te checken of een bestand te downloaden.

· Heb je kinderen in huis die zelf ook hun eigen tv-programma’s willen kiezen en kijken? Dan kun je beter voor een verbinding kiezen van bijvoorbeeld 200 Mbit per seconde. Zo kan iedereen in huis zijn eigen favoriete programma op zijn eigen apparaat bekijken, zonder dat het netwerk overbelast raakt. Ook kun je dan intussen gerust nog wat grote bestanden downloaden.

· Zijn de kinderen al wat ouder, dan willen ze waarschijnlijk ook geavanceerde games kunnen spelen. Al met al vergt je huishouden dan wel behoorlijk wat van de capaciteit van je thuisnetwerk. Geen probleem voor een abonnement van 500 Mbit per seconde. Zeker wanneer iedereen thuis ook met de eigen smartphone verbonden is met het netwerk, is dit de meest ideale keuze. 

Natuurlijk moet goedkoop internet ook gewoon goed internet zijn. Een draadloos signaal kan echter snel zwakker worden als het een grotere afstand moet overbruggen. Het plaatsen van een extra signaalversterker kan vaak al een stuk schelen. Sommige providers bieden al bij voorbaat de garantie dat je overal in huis een perfect signaal hebt. Informeer er gerust naar!

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws