Afbeelding

Onderdelen voor een perfecte fietstocht

Ondernemend

REGIO > Het weer wordt steeds aangenamer en de samenleving komt langzaam weer op gang. Het perfecte moment om de fiets uit de stalling te halen en lekker op pad te gaan. Maar waarmee moet je rekening houden als jij dé perfecte fietstocht wil maken?

Ben jij een lange-afstandsfietser of meer een recreatie-fietser?
Om te beginnen ga je een route kiezen. Stel zelf een route samen of kies een route van een van de vele websites of boekjes. De ANWB is een uitstekende bron om een mooie route te vinden. De ANWB-website heeft een fijne functie waardoor je gemakkelijk kan filteren op provincie, lengte, duur en omgeving.

Met deze filteropties kun je ook gelijk de routes die het beste bij jou als fietser passen filteren. Als je een doorgewinterde lange-afstandsfietser bent zijn de langere en verdere routes geen probleem. Als je echter een recreatie-fietser bent en niet gewend bent om lange afstanden af te leggen kun je beter kiezen voor een kortere route of ervoor kiezen om wat vaker onderweg te stoppen.

Houd bij het plannen rekening met eventuele pauzemomenten en de hoogteverschillen op de route. Routes met veel heuvels zijn beeldschoon maar kosten meer inspanning en tijd. Dat zegt natuurlijk niet dat ze niet te doen zijn voor de recreatie-fietsers onder ons! Alle routes kun je gelukkig fietsen in een tempo die voor jou comfortabel is.

Lichaamsbeweging zonder moeite
Lichaamsbeweging is heerlijk en nog gezond ook! Soms is wil je gewoon meer zien met minder inspanning. Dan is een elektrische fiets interessant. Op zo’n fiets krijg je nog steeds de lichaamsbeweging van fietsen maar dan minder intens, waardoor je veel langer en veel verder kunt fietsen. Mocht je toch wat extra training willen verwerken in je fietstochten met een elektrische fiets, kan je de trapondersteuning op een lagere ondersteuningsstand zetten. Zo heb je genoeg weerstand om aan je conditie te werken, maar wanneer je uitgetraind bent kan je de ondersteuning weer aanzetten zodat je gemakkelijk de tocht kan afmaken.

Indien je eerst het gemak van een elektrische fiets zelf wenst te ervaren, zijn er genoeg plaatsen om zo’n e-bike te testen. Zo staan ze bij Stella e-bikes Houten klaar om je te voorzien van passend advies. Een testrondje hoort hier dan ook zeker bij!

Honger van al dat fietsen?
Van al die lichaamsbeweging krijg je natuurlijk honger. Het is slim om voor de zekerheid altijd iets te snacken mee te nemen. Neem iets mee wat goed tegen de warmte kan en doe alles in goed afsluitende bakjes. Je wil er halverwege niet achter komen dat de chocolade koekjes die je had meegenomen helemaal gesmolten zijn of dat jouw lekkere lunch-soepje gelekt heeft in de tas. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om voldoende te drinken aangezien het zonnetje nu bijna dagelijks goed schijnt!

Zorg voor een telefoonstandaard en genoeg batterij
Als je langere routes gaat fietsen ga je niet eerst de route uit je hoofd leren. Tegenwoordig staan bijna alle routekaarten online zodat je onderweg gewoon op je mobiel kunt zien waar je heen moet. Zorg er in dat geval dan voor dat je een telefoonstandaard hebt om je mobiel in te bevestigen tijdens het fietsen. Je wilt geen boete van €90.- riskeren of nog erger, betrokken raken bij een ongeluk.

Wanneer je jouw telefoon als kaart gebruikt is het verstandig om een powerbank mee te nemen zodat je niet halverwege zonder kaart komt te zitten omdat je mobiel leeg is.

Bereidt voor op het weer
Om voorbereid op pad te gaan moet je checken wat voor weer het wordt. Komt er mogelijk regen is het verstandig om een regenjas mee te nemen. Als het daarentegen super zonnig is moet je je goed beschermen tegen de zon met zonnebrandcrème. Ook een zonnebril of pet is handig, zodat je niet de hele weg hoeft te knijpen met je ogen.

Waar gaat jouw volgende tocht heen?

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws