Afbeelding

Raadsvergadering Stichtse Vecht in twee delen met benoeming nieuwe wethouder

Gemeente

STICHTSE VECHT > Deze week is er een bijzondere gemeenteraadsvergadering die is opgesplitst in twee avonden. Frank Van Liempdt (Lokaal Liberaal) zal worden voorgedragen als de vierde wethouder. 

Met de voordracht wordt een toevoeging op het Collegewerkprogramma (CWP) ingebracht. Ook staan er 2 bespreekstukken op de agenda: de koers van de dorpshuizen en de wijkcentra en de individuele studietoeslag. Jullie zijn van harte welkom om de vergaderingen digitaal te volgen.

Onderwerpen gemeenteraadsvergadering dinsdag juli

·         Voordracht wethouder Op 7 juli zal Dhr. Frank Van Liempdt van de partij Lokaal Liberaal worden voorgedragen als vierde wethouder van de gemeente Stichtse Vecht. Lokaal Liberaal zal samen met de VVD, PvdA en CDA een brede meerderheidscoalitie vormen. Van Liempdt was eerder wethouder in Stichtse Vecht. Eind 2018 stapte hij op als wethouder. Gesprekken in de afgelopen periode onder leiding van formateur Tjapko Poppens hebben laten zien dat er vertrouwen is tussen de partijen.

·         Addendum op het Collegewerkprogramma Voorafgaand aan de voordracht wordt de motie: ‘Addendum op het Collegewerkprogramma‘ besproken. In de motie vragen de beoogde coalitie partijen VVD, CDA, PvdA en Lokaal Liberaal aan de gemeenteraad om met het addendum (de toevoeging) op het Collegewerkprogramma in te stemmen. Daarna volgt de voordracht van de benoeming van de vierde wethouder. De gemeenteraad moet zich door een schriftelijke stemming over de voordracht van de nieuwe wethouder uitspreken. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit op dezelfde avond te laten plaatsvinden daarom wordt de vergadering geschorst en de volgende avond voortgezet. Op deze manier kunnen de raadsleden hun stem bij de griffie uitbrengen.

 Onderwerpen gemeenteraadsvergadering 8 juli

·         Benoeming Wethouder en Raadslid Op woensdag 8 juli wordt de vergadering voortgezet en wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Met instemming van de raad kan de benoeming en beëdiging van de nieuwe wethouder plaatsvinden. Door de benoeming komt er een plaats in de gemeenteraad vrij. Dhr. Frank Venus zal dan als nieuw raadslid voor Lokaal Liberaal toetreden. Na de benoemingen en beëdigingen zijn er een tweetal bespreekstukken.

·         Strategische koers dorpshuizen en wijkcentra De raad bespreekt de beleidslijnen om de exploitatie, het beheer en het eigendom van dorpshuizen en wijkcentra te harmoniseren en te optimaliseren. Het nieuwe beleid moet er voor zorgen dat de dorpshuizen en wijkcentra toekomstbestendig worden gemaakt waardoor zij hun rol als multifunctionele ontmoetingsruimte kunnen blijven vervullen.

·         Individuele studietoeslag De gemeenteraad wordt gevraagd om de verordening Individuele Studietoeslag 2020 vast te stellen. Het gaat daarbij om een vorm van bijzondere bijstand. Hierbij worden mensen met een arbeidshandicap gestimuleerd om een opleiding te volgen, waardoor hun kansen op een baan toenemen. Deze verordening loopt vooruit op het wettelijke kader hiervoor dat naar verwachting ingaat in januari 2021.

 Digitaal vergaderen

In verband met de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad digitaal. De publieke tribune is gesloten. De vergaderingen worden live (met beeld en geluid) en zoals altijd uitgezonden via het raadsinformatiesysteem. De voorzitter en de ondersteuning vanuit de griffie zullen de enige aanwezigen zijn in Het Koetshuis in Breukelen. 

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws