Afbeelding

Motie van collegepartijen Stichtse Vecht voor betere doorstroming Maarssenbroek, afsluiting toerit Floraweg eerst uitstellen

Nieuws

MAARSSENBROEK > De oprit vanaf de Floraweg naar de Zuilense Ring gaat misschien wel dicht, maar dan wel pas op termijn.

En eerst moet een zwaar pakket aan voorwaarden worden ingevuld door wethouder Klomps. Dat staat in een omvangrijke motie die dinsdagavond door de vier coalitiepartijen zal worden ingediend. Voorlopig stemmen VVD, CDA, PvdA en Lokaal Liberaal en nog veel andere fracties tegen de onttrekking van het stuk asfalt tussen de wijk in aanbouw Haagstede en Bloemstede.

De lijst voorwaarden in de motie is vrijwel identiek aan de voorstellen die wethouder Klomps al eerder bekend maakte naar aanleiding van het grote verkeersonderzoek. Daaruit blijkt dat er genoeg asfalt is in Maarssenbroek om de komende jaren de groei met 3000 woningen op te vangen.

Op een grote informatieavond in het najaar van 2019 over de nieuwe verkeersstromen in Maarssenbroek had wethouder Klomps al bekend gemaakt dat het oorspronkelijke idee van een smalle toegang vanuit Boomstede met een haakse bocht naar de Zuilense Ring niet haalbaar was en dat een dubbele toerit vanaf de Ruimteweg voor eigenlijk alleen verkeer naar de A2 in Amsterdam mogelijk was. ‘Dien vooral veel zienswijzen in, dan kan ik de raad laten zien dat er allerlei extra maatregelen nodig zijn’, zo was het advies van de wethouder richting bewoners, die bang waren voor extra overlast en verkeersopstoppingen. En de wethouder werd op zijn wenken bediend, want er werden bijna 90 zienswijzen ingediend tegen de afsluiting bij de Floraweg van de Maarssenbroekseslag.

En in de motie komen de fracties zelfs met de maatregelen, alleen in de tijd is er nu iets veranderd en moet alles worden uitgevoerd, zoals geluidswerende schermen bij Bloemstede, goede bewegwijzering om het gebruik te stimuleren van de routes Heldinnenlaan en/of Lage Weide voor verkeer naar de A2 richting Utrecht en aanpassing van de grote kruispunten in Maarssenbroek met verlegging van rijstroken richting de Ruimteweg en betere doorstroming door slimme verkeerslichten. En essentieel is een tweebaansweg vanaf de Ruimteweg tussen Fuijitsu en Bloemstede naar de bocht richting de N230 (Zuilense Ring), eigenlijk het omklappen van de toerit, die dan toch wellicht dicht gaat op termijn,

Veel van die maatregelen moeten worden betaald uit de ontwikkeling van Planetenbaan, maar de raad is wel bereid om alvast de portemonnee te trekken voor de voorfinanciering, ook al een wens van wethouder Klomps om de vaart er in te houden.

Wethouder Klomps moet nu aan de slag en in het najaar rapport uit brengen over de motie en de stand van zaken en wellicht een nieuw voorstel over een ontsluiting. Overleg met de provincie is ook van belang volgens de meerderheid van de raad.

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad over het voorstel van het college om nu al de toerit aan de Floraweg aan het verkeer te onttrekken omdat er woningen gepland satan voor de nieuwe wijk Haagstede. Het stuk weg was door de vorige raad al bestemd voor woningen en dat wil het college nu uitvoeren. 

Afbeelding
Zandpad blijft voorlopig Zandpad, plannen in ijskast Nieuws
Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws