Afbeelding

Gemeente Stichtse Vecht werkt aan beleid voor woonwagens

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het college gaat op korte termijn aan de slag met een woonwagenstandplaatsenbeleid.

Dat schrijft het college aan de gemeenteraad naar aanleiding van een verzoek van een familie uit Maarssenbroek voor een aantal nieuwe standplaatsen. ‘Concreet willen wij graag twee standplaatsen voor onze familie en nogmaals twee plaatsen om een woongroep te vormen met wie ook op de informele wachtlijst staan’, zo is het verzoek begin dit jaar van de familie, die nu in een woning in Maarssenbroek wonen. 

Het beleid stond al in de planning na de opstelling de woonvisie 2017- 2022, die door de raad op 2 juli 2019 is vastgesteld. Een van de eerste stappen in dit proces is het inzichtelijk maken van de behoefte aan woonwagenstandplaatsen in de gemeente en het instellen van een formele wachtlijst voor woonwagenstandplaatsen. Omdat er nog geen formele wachtlijst voor woonwagenstandplaatsen is ingesteld, is de familie op een informele wachtlijst geplaatst. Op dit moment beschikt de gemeente alleen over woonwagenstandplaatsen die te huur zijn. Er zijn vier plekken in Zwanenkamp. De Woningstichting Vecht en Omstreken beschikt nog over vier plekken in Breukelen. Al deze plekken zijn op dit moment verhuurd. Zodra er plekken vrij komen, kan de familie daar aanspraak op maken op basis van de wachtlijst. Daarnaast zijn er wellicht ook mogelijkheden op recreatieparken die onlangs gelegaliseerd zijn voor permanente bewoning. Maar de familie wil eigenlijk geen woonwagenstandplaats huren zij wil liefst een standplaats kopen. 

De gemeente beschikt echter niet over vrije bouwkavels die zij kan verkopen voor een woonwagenstandplaats. Daarom is de familie verwezen naar actuele nieuwbouwprojecten in de gemeente waar zij wellicht de projectontwikkelaar kan vragen om medewerking. Ook voor het uitbreiden van een bestaand woonwagenkamp of het aanleggen van een geheel nieuw woonwagenkamp beschikt de gemeente op dit moment over onvoldoende mogelijkheden. Het verzoek van de familie zal daarom nog enige tijd nodig hebben voordat hierop geacteerd kan worden. De familie verkeert overigens niet in acute woningnood want bewoont op dit moment een eengezinswoning in Maarssenbroek en de beide kinderen wonen nog thuis. ‘Daarom achten wij het acceptabel dat er nog enige wachttijd zal zijn. Uiteraard staat het de familie ook vrij om in de tussentijd zelf op zoek te gaan naar een bouwkavel die te koop is’, aldus het college over het woonwagenbeleid.

Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws