Al tientallen jaren volgt plan na plan voor de Hazeslinger.
Al tientallen jaren volgt plan na plan voor de Hazeslinger.

Reuring genoeg in hartje Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > De Hazeslinger en de Herenstraat gaan op de schop. Althans, een beetje.

Maar er staat nog meer te gebeuren in het centrum van Breukelen. De plannen voor de nieuwe brug over de Vecht moeten nog verder worden uitgewerkt. En is de afsluiting voor het autoverkeer dan een half jaar of langer? In het verlengde daarvan moet de fietsstraat op het Zandpad naar Maarssen en Nieuwersluis nog worden aangelegd. Pas eind dit jaar komt daar meer duidelijkheid over en dan is de aanleg op zijn vroegst voorzien in 2021. Verder is er nog de strijd op de vrijdagmiddag om de Kerkbrink tussen de horeca en de marktkooplieden. De gemeente houdt vast aan de huidige tijden en indeling, maar wil wel een onafhankelijke bemiddelaar de kans geven om de impasse over de terrassen te doorbreken. En dan zijn er ook nog de diverse bouwplannen voor de ombouw van winkelruimte naar woningen. Dus de komende tijd blijft er meer dan genoeg te doen in het centrum van Breukelen met ook nog genoeg onzekerheid over de planning en haalbaarheid van plannen.

Het college wil nu in ieder geval aan de slag met Herenstraat en de Hazeslinger. Een eerder plan met een nieuwe grote Aldi ging van tafel en nu moet er toch iets gebeuren, denkt het gemeentebestuur. Overigens is de Duitse discounter nog gewoon open in tegenstelling tot de felle waarschuwingen van wethouder Klomps dat de supermarkt rap zou vertrekken uit Breukelen. Wel start Aldi binnenkort met de bouw van een vestiging in winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek. Het college neemt nu zelf het voortouw, ook omdat de winkeliers er niet in zijn geslaagd om met een goed plan te komen. ‘Nadat de gemeenteraad het plan in december 2019 afwees, heeft Winkeliersvereniging Breukelen (WVB) bij de gemeente aangegeven een plan te willen opstellen. Na 6 maanden heeft de WVB laten weten dat het helaas niet gelukt is om tot een haalbaar plan te komen. De inschatting is dat dit ook niet op korte termijn zal lukken’, zo meent het college. ‘Op basis hiervan hebben we besloten om gehoor te geven aan de wensen van inwoners, ondernemers en raadsleden om het onderhoud van de Hazeslinger op te pakken. Daarbij houdt het rekening met de andere ontwikkelingen in dit gebied en de onderlinge afstemming. 

Zoals: vervanging van de Vechtbrug, tijdelijk gebruik van de Hazeslinger als marktterrein en de vervanging van de riolering in het omliggende gebied. Wij gaan onderzoeken binnen welke termijn en met welk budget hier invulling aan gegeven kan worden. In ieder geval zal het parkeerterrein moeten voldoen aan de wettelijke normen die van toepassing zijn op de parkeervakken en verkeersruimte’, aldus het college. Er staat al jarenlang nog een pot met 500.000 euro voor de Hazeslinger in Breukelen op de plank.

Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws