Afbeelding

High-tech kruidenworkshop van restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh

Ondernemend

MAARSSEN > Wereldwijd is de landbouw volop in beweging: zo wordt gebruik gemaakt van oogstrobots, plantaardige vleesvervangers en verticale landbouw. 

Restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh streeft naar een lokale, circulaire keuken en maakt daarbij gebruik van een high-tech kruidentuin. Op zaterdag 22 augustus krijgen deelnemers tijdens een workshop inzicht in de mogelijkheden van verticale landbouwtechnieken. Ook ontdekken zij de rol die technologie speelt in de toekomst van duurzame voedselsystemen. Bovendien proeven de deelnemers ook enkele snacks, die zijn bereid met de kruiden uit eigen tuin.

Technologische innovatie in de voedingsindustrie
De wereldbevolking groeit tot 2050 met miljarden mensen. Dit legt druk op boeren: wereldwijd zou de voedselproductie met zo’n 70 procent verhoogd moeten worden. Tegelijkertijd is de landbouw verantwoordelijk voor ongeveer 25 procent van de CO2-uitstoot in de wereld, wat betekent dat deze industrie veel duurzamer moet worden. Restaurant DeZusters maakt inmiddels gebruik van een high-tech, verticale kruidentuin van VaVersa. Daarmee kan de chef duurzame verse kruiden verwerken in het menu.
Chef Niels van Zijl: “Dankzij deze kruidentuin kunnen we kruiden verbouwen die hier onder normale omstandigheden niet kunnen groeien, zoals Mexicaanse dragon en Japanse shiso. We kunnen nu nieuwe smaken creëren op een hyperlokale, duurzame manier. Tijdens de workshop op 22 augustus proeven deelnemers hoe de toekomst smaakt!”

Workshop
De workshop wordt georganiseerd door restaurant DeZusters in samenwerking met VaVersa. Locatie is de voorkeuken van DeZusters, een bijzondere plek in het souterrain van Doornburgh. De workshop vindt tweemaal plaats op 22 augustus, om 13.00 u. en 16.00 u. De voertaal is Engels. Tijdens het eerste deel van de workshop krijgen deelnemers informatie over verticale landbouwtechnieken en het concept van VaVersa én proef je enkele snacks van de chefs die zijn bereid met producten uit de tuin. Het tweede deel van de workshop richt zich op de rol van technologie in de toekomst van voedsel. Deelnemers ontdekken de verschillende technologische innovaties die in de voedingsindustrie plaatsvinden en we gaan in discussie over het onderwerp.

Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws