High-tech kruidenworkshop van restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh
OndernemendMAARSSEN > Wereldwijd is de landbouw volop in beweging: zo wordt gebruik gemaakt van oogstrobots, plantaardige vleesvervangers en verticale landbouw.
Restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh streeft naar een lokale, circulaire keuken en maakt daarbij gebruik van een high-tech kruidentuin. Op zaterdag 22 augustus krijgen deelnemers tijdens een workshop inzicht in de mogelijkheden van verticale landbouwtechnieken. Ook ontdekken zij de rol die technologie speelt in de toekomst van duurzame voedselsystemen. Bovendien proeven de deelnemers ook enkele snacks, die zijn bereid met de kruiden uit eigen tuin.
Technologische innovatie in de voedingsindustrie
De wereldbevolking groeit tot 2050 met miljarden mensen. Dit legt druk op boeren: wereldwijd zou de voedselproductie met zo’n 70 procent verhoogd moeten worden. Tegelijkertijd is de landbouw verantwoordelijk voor ongeveer 25 procent van de CO2-uitstoot in de wereld, wat betekent dat deze industrie veel duurzamer moet worden. Restaurant DeZusters maakt inmiddels gebruik van een high-tech, verticale kruidentuin van VaVersa. Daarmee kan de chef duurzame verse kruiden verwerken in het menu.
Chef Niels van Zijl: “Dankzij deze kruidentuin kunnen we kruiden verbouwen die hier onder normale omstandigheden niet kunnen groeien, zoals Mexicaanse dragon en Japanse shiso. We kunnen nu nieuwe smaken creëren op een hyperlokale, duurzame manier. Tijdens de workshop op 22 augustus proeven deelnemers hoe de toekomst smaakt!”
Workshop
De workshop wordt georganiseerd door restaurant DeZusters in samenwerking met VaVersa. Locatie is de voorkeuken van DeZusters, een bijzondere plek in het souterrain van Doornburgh. De workshop vindt tweemaal plaats op 22 augustus, om 13.00 u. en 16.00 u. De voertaal is Engels. Tijdens het eerste deel van de workshop krijgen deelnemers informatie over verticale landbouwtechnieken en het concept van VaVersa én proef je enkele snacks van de chefs die zijn bereid met producten uit de tuin. Het tweede deel van de workshop richt zich op de rol van technologie in de toekomst van voedsel. Deelnemers ontdekken de verschillende technologische innovaties die in de voedingsindustrie plaatsvinden en we gaan in discussie over het onderwerp.