Afbeelding

Wat zijn de verwachtingen van de huizenprijzen rondom Utrecht?

Ondernemend

REGIO > Vooralsnog lijkt er geen sprake te zijn van een daling in de huizenprijzen. Hoewel consumenten voorzichtiger zijn geworden met het doen van grote uitgaven, blijven woningen onverminderd in trek. 

Mede door het feit dat de vraag naar betaalbare huizen nog altijd aanzienlijk groter is dan het aanbod. Dit geldt ook voor de regio Utrecht! In het centrum van de stad zijn nauwelijks betaalbare woningen te vinden, waardoor woningzoekenden al snel uitwijken naar wijken aan de rand. Ook plaatsen net buiten Utrecht zijn in trek. Denk aan Breukelen, Woerden en bijvoorbeeld Mijdrecht.

Betaalbare woningen in plaatsen rondom Utrecht

Het is niet onlogisch dat woningzoekenden, met name starters, steeds verder uit de buurt van Utrecht zoeken naar een geschikte woning. Wachten op een daling van de huizenprijzen is lang niet altijd wenselijk. Denk aan startende stellen die binnen een paar jaar aan gezinsuitbreiding wensen te beginnen. In de plaatsen rondom Utrecht zijn woningen allerminst goedkoop, maar wel aanzienlijk goedkoper dan in de stad zelf. Daarbij zorgen goede verbindingen ervoor dat men ook vanuit deze plaatsen snel in het centrum van Utrecht zit. Kies je voor een plaats als Mijdrecht of bijvoorbeeld Vinkeveen, dan is ook werken in Amsterdam een optie.

Overbieden blijft noodzakelijk in veel gevallen

Niet alleen de vraagprijs voor een gezinswoning in en rondom Utrecht ligt ontzettend hoog in vergelijking met de prijzen van een decennium terug. Ook moet er in veel gevallen boven de vraagprijs geboden worden, om een woning daadwerkelijk over te kunnen nemen. Hierbij gaat het al snel om bedragen van tien- tot twintigduizend euro. Het verschil tussen je bod en de taxatiewaarde van de woning moet uit eigen zak worden bekostigd. Voor starters betekent dit dat zij een aardige spaarpot moeten hebben om een woning rond Utrecht te kunnen kopen.

Hypotheek oversluiten bij bestaande woning

Mocht je momenteel al een woning in of rondom Utrecht hebben, dan loont het wellicht om je hypotheek over te sluiten. De huidige hypotheekrente ligt mogelijk aanzienlijk lager dan de rente van de lopende hypotheek. Houd rekening met kosten bij oversluiten van een hypotheek. Vaak dient er een boeterente te worden betaald en moet de woning opnieuw getaxeerd worden. Ook zal de notaris een nieuwe hypotheekakte opstellen, wat kosten met zich meebrengt. Een hypotheekadviseur kan voor je berekenen of een hypotheek oversluiten aantrekkelijk is. Door voor een online hypotheekadviseur te kiezen bespaar je op de kosten. Het verschil tussen partijen met en zonder fysieke vestiging ligt vaak al snel op een paar honderd euro.

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws