Afbeelding

Hulpprogramma voor digitalisering ondernemers in Utrecht van start

Ondernemend

UTRECHT > Ondernemers kunnen middels het project ‘Nu Digitaal’ steun krijgen bij het digitaliseren van hun bedrijfsactiviteiten.

 ‘Nu Digitaal’ is speciaal ontwikkeld voor ondernemers waarvan het bedrijfsmodel door de coronacrisis onder druk staat. Het programma biedt ondernemers een pakket met hulpmiddelen, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden.

Verantwoordelijk gedeputeerde Robert Strijk: “Door de coronacrisis staat niet alleen het bedrijfsleven onder druk, maar verandert ook het gedrag en de behoeften van consumenten. Om in deze veranderende marktomstandigheden ook in de toekomst succesvol te kunnen zijn, moeten MKB en overige ondernemers zich met hulp van digitale ontwikkelingen aanpassen. De provincie vindt het belangrijk om hier ondersteuning aan te bieden, zodat de regionale economie van de provincie ook op langere termijn vitaal en toekomstbestendig is”.

Doelstelling

Het doel van het programma is om ondernemers kennis te laten opdoen over het veranderende consumentengedrag en de mogelijkheden die digitalisering heeft om op die veranderingen in te spelen. Ook wordt ondersteuning geboden bij het in kaart brengen van kansen en risico’s. Er kan duidelijker in beeld worden gebracht welke vaardigheden nodig zijn bij personeel en in de organisatie. Door versterking van de digitale infrastructuur kunnen meer bezoekers worden getrokken en kunnen winkelgebieden levensvatbaar blijven. Dit draagt niet alleen bij aan een betere concurrentiepositie, maar ook aan een gezonde economische ontwikkeling voor de regio.

Hulpprogramma

Nu Digitaal  externe linkbiedt op verschillende wijzen hulp aan ondernemers. Zo wordt 1-op-1 advies geboden en ook wordt een online scan over de mogelijkheden beschikbaar gesteld. Tevens is er een digitale marketing Coach  externe linkbeschikbaar. Verder staat maandelijks een nieuw digitaal marketingthema centraal. Hierover wordt een online masterclass gegeven, die voor ondernemers live te volgen zal zijn. Ook worden er bijeenkomsten  externe linkgeorganiseerd om kennis te delen met andere ondernemers.

Samenwerking

Nu Digitaal is een initiatief van Centrummanagement Utrecht (CMU)  externe linken de Utrechtse startup GetOn  externe link. Het programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht. Daarnaast ondersteunen verschillende (lokale) partners het project. Inmiddels hebben de gemeenten Amersfoort, Veenendaal, Zeist, Vianen, IJsselstein, Hilversum en Utrecht zich bij het initiatief aangesloten, alsmede een branchevereniging.

Geschiedenis

Nu Digitaal is een vervolg van een succesvolle pilot, die CMU samen met GetOn eind 2019 is gestart in de binnenstad van de gemeente Utrecht. Met steun vanuit de provincie en gemeente Utrecht kan deze pilot nu worden opgeschaald en toegankelijk gemaakt worden voor de hele provincie. Nu Digitaal is voor de provincie Utrecht en gemeente Utrecht een aanvulling op de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) en sluit aan bij de Regionale Economische Agenda 2020-2027.

Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws