Afbeelding

Zakelijk VV Maarssen wint eindelijk streekderby tegen Nita

Sport

MAARSSEN > Op een coronaproof Sportpark Daalseweide lukte het VV Maarssen 1 eindelijk om Nita op de knieën te krijgen. In de afgelopen seizoenen beten de Maarssenaren zich steeds stuk op de buren uit Nieuwer ter Aa. Nu pakte de thuisploeg met 1-0 de drie punten.


Pas de laatste seizoenen komen beide ploegen uit Stichtse Vecht elkaar in officieel verband tegen en lukte het VV Maarssen maar niet om te winnen. Twee seizoenen geleden werd VV Maarssen wel ongenaakbaar kampioen maar kon het het tot twee keer toe niet van Nita winnen. Ook vorig seizoen in de bekerpoule wist VV Maarssen Nita niet te verslaan.
VV Maarssen kreeg in de drie voorgaande edities iedere keer het deksel op de neus door hartstochtelijk aan te vallen. Dat speelde Nita telkens in de kaart en werd er vanuit de omschakeling genadeloos toegeslagen. Nu werd er behoudender gestart en was de wedstrijd in de eerste 45 minuten in evenwicht. VV Maarssen viel bedachtzaam aan, liet zich (verbaal en tactisch) niet uit de tent lokken en Nita kon alleen reageren op kleine foutjes van de geconcentreerde Maarssen-ploeg. De tegenovergestelde spelstijlen leidden tot een paar spaarzame kansen aan beide kanten, zonder dat een van beide teams echt kon overtuigen.
In de tweede helft gooide VV Maarssen de schroom van zich af en het opgevoerde tempo en positiespel leidde in korte tijd tot kansen. Na mislukte pogingen van met name Deen van Embrics en Mitch van der Vlist was het Glenn Geefshuijsen die attent reageerde op een doorkopbal van Eddy Vorm: 1-0. Na die voorsprong was Nita rijp voor de knock-out, maar lukte het Maarssen niet om verder afstand te nemen. Onder leiding van aanvoerder Ricardo Bakker en doelpuntenmaker Geefshuijsen gaf VV Maarssen echter ook niks weg en werd de wedstrijd zakelijk omgezet in een tweede overwinning.
Het aanvalsspel van Maarssen was niet zo sprankelend als een week eerder, maar toch viel er nog genoeg te genieten. Met name aan de linkerkant was het de jonge Guillermo Rosalia die steeds beter in de wedstrijd kwam en met goede interventies en individuele acties aan de basis stond van aantrekkelijk en aanvallend voetbal
Van een echte derbysfeer kon helaas geen sprake zijn, vanwege de aangescherpte coronaregels; uitpubliek mocht niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Supporters en vrienden van zowel VV Maarssen als Nita werden gemist langs de lijn. Dat maakte de blijdschap aan Maarssense kant niet minder. Na drie eerdere pogingen was daar eindelijk de terechte winst op “angstgegner” Nita en werd de aanvalsdrift ingeruild voor de “nieuwe zakelijkheid”.

Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente