Afbeelding

Vergaderingen Stichtse Vecht weer digitaal, dinsdag weer volle agenda met hondenpension Loenen en peilnota Minimabeleid

Gemeente

STICHSTE VECHT > Na een paar commissies in de raadszaal en in Boom en Bosch met raadsleden achter de tafel, schakelt de gemeente nu weer over op digitaal vergaderen, egzien de stijging van de corona-gevallen, ook in Stichtse Vecht

Aankomende dinsdag 6 oktober vergaderen de commissies Fysiek domein en Sociaal Domein. De commissies vergaderen digitaal. De commissievergaderingen zijn live te bekijken.

Spreekrecht voor inwoners

Voorafgaand aan elk onderwerp hebben inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht. De spreektijd is maximaal 5 minuten. Aanmelden voor het spreekrecht kan tot maandag 5 oktober 2020, 12:00 uur. Stuur een e-mail naar griffie@stichtsevecht.nl onder vermelding van het onderwerp waarover je wilt inspreken. Of bel met (0346) 25 42 75.

Commissie Fysiek Domein

Tijdens de commissie Fysiek domein staan onder andere de volgende punten op de agenda.

Omgevingsvergunning hondenpension in Loenen aan de Vecht

Het college heeft in 2019 een vergunning verleend voor een hondenpension aan de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Enkele omwonenden hebben tegen dit besluit een beroep ingediend bij de rechtbank. Hoewel de rechtbank in de tussenuitspraak van 13 augustus 2020 heeft geoordeeld dat een aantal eisers niet-ontvankelijk zijn in hun beroepen en voor wat betreft de overige beroepsgronden dat deze niet slagen, heeft de rechtbank wel een procedureel gebrek vastgesteld.

Volgens de rechtbank past de verleende omgevingsvergunning niet binnen de algemene verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad. Daardoor is de omgevingsvergunning verleend zonder dat het college een verklaring van geen bedenkingen aan de gemeenteraad heeft gevraagd. Daarom wordt alsnog via de juiste procedure het verzoek aan de commissie voorgelegd.

Bestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 in Breukelen

Aan de Wilhelminastraat in Breukelen is een bouwblok met 10 duplex woningen (huisnummers 31-35). Deze woningen zijn in eigendom van de Woningstichting Vecht en Omstreken. Door de Woningstichting is aangegeven dat deze duplex woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Ze heeft te kennen gegeven graag deze woningen te willen vervangen door 12 levensloopbestendige appartementen.

Bestemmingsplan Mijndensedijk in Loenen aan de Vecht

Aan de Mijdensedijk 11A in Loenen aan de Vecht is het plan gevat om een bestaande woning met schuur te slopen en een nieuwe woning met schuur op een andere plek op het perceel te bouwen. Hiervoor is een wijziging in het bestemmingsplan nodig.

Bestemmingsplan Vreelandseweg in Nigtevecht

De eigenaren van het perceel Vreelandseweg 42 in Nigtevecht hebben verzocht de bestemming van het perceel te wijzigingen van ‘agrarisch met waarden’ in ‘wonen met tuin’. Het agrarisch bedrijf is door de vorige eigenaar beëindigd. De huidige eigenaren wonen op het perceel, hetgeen strijdig is met het bestemmingsplan. Daarnaast wordt verzocht om een atelier aan huis te houden en in de toekomst een bed & breakfast te realiseren.

Overzicht met openstaande moties en toezeggingen

Wethouder Frank van Liempdt geeft een update over de openstaande vragen, toezeggingen en moties binnen het Fysieke Domein.

Kijk live mee

Bekijk de agenda en de livestream. De vergadering start om 19:30 uur.

Commissie vergadering Sociaal domein

Tijdens de commissie sociaal domein zal er onder andere worden gesproken over de volgende onderwerpen:

Overzicht met openstaande moties en toezeggingen

De commissie krijgt een update over de openstaande vragen, toezeggingen en moties van de wethouders Maarten van Dijk, Hetty Veneklaas en Burgemeester Ap Reinders.

Peilnota minimabeleid

Op dit moment wordt er gewerkt aan het opstellen van een beleidsplan schuldhulpverlening en een uitvoeringsplan minimabeleid voor de periode 2021-2024. Het beleidsplan schuldhulpverlening is een wettelijke verplichting. De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) wordt binnenkort gewijzigd. Het nieuwe uitvoeringsplan minimabeleid is een herijking van het huidige beleid. Met de peilnota wil het college de mening peilen van de commissie sociaal domein over bijgevoegde peilnota, waarin een aantal speerpunten is beschreven voor het minima- en schuldhulpverleningsbeleid.

Kijk live mee

Bekijk de agenda en de livestream. De vergadering start om 19:30 uur.

Auditieve beperking

Heb je een auditieve beperking en is er een onderwerp dat je graag wil volgen of waarvan je het woordelijk verslag wilt kunnen teruglezen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@stichtsevecht.nl.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws