Nino Raaff maakt de 3-1
Nino Raaff maakt de 3-1 Nico van Stroe

NiTA wint meer dan verdiend van ASC Nieuwland

Sport Ingezonden

NIEUWER TER AA > Na de verloren wedstrijden tegen JSV en VV Maarssen kwam ASC Nieuwland op bezoek. De ploeg uit Amersfoort had zes punten na twee wedstrijden dus NiTA kon de borst nat maken. Nou, daar had NiTA Nieuwland niet voor nodig. Het regende pijpenstelen en er kwam geen eind aan. Eigenlijk was het gewoon een treurige bedoening op Nitanello. Veel regen en geen supporters, we zijn het toch wel anders gewend bij NiTA. Naast het veld hadden een aantal supporters hun auto geparkeerd hadden zij hebben vanuit daar een heerlijke droge warme middag gehad.

Roy en Rick waren weer terug bij de groep en namen plaats op de bank. Nita miste nog steeds Jordi, Joël en Abdel wegens blessures. Dwayne meldde donderdag dat hij een weekendje weg was. Toch een aardige streep door de rekening van trainer Bertus. Gelukkig kon Bertus wel weer beschikken over Sven die fit genoeg was om weet in de basis te starten.

Voor de aftrap werd er een minuut stilte gehouden voor de overleden Henk van Wageningen. Ook vanuit de selectie wensen we alle nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

NiTA begon goed aan de wedstrijd en zette Nieuwland direct onder druk. Behalve een schotje van Nino gebeurde er niet veel in het eerste kwartier. Toen was daar ineens een scherpe counter van Nieuwland over hun linkerkant, stapte NiTA verkeerd in en miste Joery de bal met een sliding. Zo kwam Fabian Schoonhoven naar binnen en werkte de bal in de verre hoek achter Stan 0 - 1. Toch wel een
Een aardige tegenvaller voor NiTA. Dit was ook eigenlijk wel het enige gevaarlijke moment van Nieuwland voor de rest was het NiTA wat de klok sloeg.  Via Nino, Stef en vooral Jelmer kreeg NiTA een aantal kansen, maar doelman Gianni Gros hield Nieuwland meerdere malen uitstekend op de been. Na 32 minuten was het dan eindelijk raak. David schoot een mooie schuiver achter de kansloze Gianni Gros 1-1! Eindelijk werd NiTA beloond voor het spel in de eerste helft. Twee minuten da de gelijkmaker mocht NiTA weer juichen. Nieuwland aanvoerder Mathijs Jongsma schoof de bal zomaar in de voeten bij David, die liep richting doel en schoot de bal tegen de touwen 2 - 1. NiTA had nog een grote kans via Stef, maar zijn schot ging naast. Na 47 minuten blies scheidrechter Ruud van der Wielen voor de rust.

Nieuwland kwam goed en scherp uit de kleedkamer en drong NiTA steeds verder naar achteren,  maar NiTA bleef op de been. Na een minuut of tien kreeg Nieuwland een goede kans, maar Stan pakte de 1 op 1 goed. Stef kreeg ondertussen een gele kaart voor praten. Nog geen tien minuten later kreeg Stef de bal op de middenlijn aan de zijkant van het veld. Hij speelde de bal voorbij Tom van Brero van Nieuwland. Deze stapte bewust aan de kant en ving Stef doelbewust op. Iedereen verwachtte een vrije trap voor NiTA, maar scheidsrechter van der Wielen zag er een elleboog in en gaf Stef zijn 2e gele kaart dus rood. NiTA moest nog 25 minuten  met 10 man verder. Bertus haalde doelpuntenmaker David naar de kant voor Roy,  zodat er voorin conditioneel wat meer power kwam om met 10 man de overwinning over de streep te trekken.
Tot grote kansen kwam Nieuwland niet. Een kwartier voor tijd kreeg Nieuwland de beste kans op de gelijkmaker en de bal was ook voorbij doelman Stan,  maar die kreeg wat extra hulp van Reda op de doellijn. Negen minuten voor tijd kwam Nieuwland ook nog met 10 man te staan. Eloy van Kouswijk kreeg een rode kaart,  voor het aanvallen van doelman Stan. Nieuwland probeerde nog aan te zetten maar Nita hield stand en was via een vrije trap al dichtbij de 3 - 1. Vlak voor tijd vergrootte NiTA toch de voorsprong. Jelmer vertrok aan de rechterkant met de bal, stak Nino de diepte in en Nino maakte het af in de korte hoek 3 - 1.  In de blessuretijd raakte Roy de paal nog en na zes minuten blessuretijd vond scheidsrechter van der Wielen het wel genoeg.

NiTA pakt zo de eerste competitieoverwinning. Enorm jammer dat dit niet gevierd kon worden met de supporters en een biertje in de kantine, maar de punten zijn niet minder welkom!

De bal voor deze wedstrijd werd gesponsord door Secusystems.

Volgende week speelt NiTA een uitwedstrijd bij Geinoord. Aftrap is 14:30u Helaas nog zonder supporters, maar we zullen jullie via social media op de hoogte houden!

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente