Afbeelding

Gildewandeling: langs de oude Rijnloop

Vrije tijd

REGIO > Op dinsdag 3 november kunt u met gildegids Guus Reith een wandeling maken langs de oevers van de Kromme Rijn. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De brug met 12 gaten Op Lunet I - een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie - krijgt u kort informatie over het fort en de waterlinie; we duiken ook de atoomkelder in die in de vijftiger jaren daaraan gekoppeld is. Aansluitend wandelen we langs de oever van de Kromme Rijn. U hoort over stadion Galgenwaard, de Kromhoutkazerne, Noppie Koch en fort Vossegat met de brug met twaalf gaten. Ook het sprookje van Tyltil en Mytil zal aan bod komen.

Gildewandeling: Sporen van Sint Maarten

Op woensdag 4 november kunt u met gildegidsen Alfred Sturkenboom en Riet Molenaar op zoek naar de Sporen van Sint Maarten. De wandeling start om 14.30 uur en duurt anderhalf uur.

Utrecht en Sint Maarten In deze familiewandeling (ook geschikt voor kinderen) gaan we op zoek naar sporen van Sint Maarten. Welke rol speelde de beschermheilige door de eeuwen heen? We gaan ontdekken waar we afbeeldingen van Sint Maarten kunnen vinden in de stad en hoe we nog meer herinnerd worden aan deze schutspatroon.

Het wapen van de stad Op het stadsvaandel werd Sint Maarten in de late middeleeuwen al mantel-delend afgebeeld. Op het rood-witte stadswapen was ook de afbeelding van Sint Maarten opgenomen. Later is deze afbeelding verdwenen, maar de kleuren zijn gebleven. Het rood en wit herinneren volgens de overlevering aan de rode mantel en het witte onderkleed van Sint Maarten.

Gildewandeling: Vernieuwd stadshart

Op vrijdag 6 november start op 2 momenten (om 11.00 uur en om 14.00 uur) een wandeling langs de herstelde stadsbuitengracht. Om 11.00 uur start de wandeling met gildegids Paul Vergeer en om 14.00 uur kunt u wandelen met gildegids Lex de Wever. De wandeling duurt anderhalf uur.

Half september 2020 is de herstelde stadsbuitengracht officieel geopend. Op deze rondleiding krijgt u goed te zien hoe de gracht weer terug is in Utrecht.

De wandeling voert u verder langs het nieuwe centrum dat rondom het centraal station gerealiseerd is inclusief een kijkje op een aantal nieuwbouwprojecten die hier omheen nog gerealiseerd worden.

Aanmelden en kosten Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op werkdagen tussen 14 en 16 uur op telefoon 030 234 3252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer).

Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding.

Kosten: € 8 p.p., € 4 voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws