Afbeelding

De thematentoonstelling Barones in Oorlogstijd is nog t/m a.s. zondag 1 november te bewonderen

Vrije tijd

Evenement: Barones in Oorlogstijd


!

OUD-ZUILEN > Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding in Nederland. Bij Slot Zuylen kijken wij terug op deze roerige periode uit de geschiedenis met het thema Barones in Oorlogstijd. Dompel onder in het leven van de bewoners uit deze tijd en ontdek meer over de belangrijke rol van het kasteel in de oorlog. Deze week van donderdag t/m zondag is de laatste kans dat u deze thematentoonstelling bij Slot Zuylen kunt beleven.

Verhaal van de BaronesDestijds woonde de familie van Tuyll van Serooskerken in het kasteel: Frederik Christiaan Constantijn van Tuyll van Serooskerken (1886-1958) en zijn vrouw Lucile Agnes barones van Tuyll van Serooskerken - van Lynden (1889-1978). Ze hadden vijf zonen en twee dochters. Vader werd opgepakt en verbleef in ballingschap in St. Michielsgestel, en de zonen zaten in het verzet, werden beroepsmilitair of zaten ondergedoken. De oorlog heeft zijn littekens achtergelaten bij dit gezin. Tijdens de moeilijke omstandigheden van de oorlogsjaren heeft barones Lucile van Lynden het huis en alles wat er gebeurde draaiende gehouden. In de thematentoonstelling leert u meer over hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen.
‘t Slot als beschermerSlot Zuylen is als gebouw de Tweede Wereldoorlog ongeschonden doorgekomen, mogelijk omdat het monument een beschermde status had. De bewoners van Slot Zuylen hebben de bezetting echter wel van dichtbij beleefd. Slot Zuylen diende tijdens de oorlog als onderkomen voor families die tijdelijk dakloos waren. Joodse kinderen verbleven er als ‘neefjes en nichtjes’, soms met hun gouvernante. Tijdens de Duitse bezetting vonden ook vluchtelingen tijdelijk een veilige plek in het Slot.

ThematentoonstellingU wordt aan de hand van een audiotour meegenomen door het Slot in het verhaal van de oorlog en de bezettingsjaren in het kasteel. We delen persoonlijke verhalen en vertellen u meer over de relatie tussen het Slot en het dorp. Reserveer voor uw bezoek online uw ticket en tijdslot via www.slotzuylen.nl.

Datum: t/m 1 november.Openingstijden: elke donderdag t/m zondag 11.00 - 16.00 uur (audiotour rondleidingen tussen 11.30 en 15.30 uur)Prijzen: volwassenen €13,00 en kinderen van 4 t/m 15 jaar €6,75

Reserveren: online reserveren kan via deze link (of kijk op www.slotzuylen.nl)

Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen

Wij vragen onze bezoekers om rekening te houden met maatregelen. Neem deze zorgvuldig door voor uw bezoek. Deze kunt u hier raadplegen. Zo zijn mondkapjes verplicht tijdens uw bezoek aan het Slot.

Toegankelijkheid: De tuin is toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en rollators. Honden zijn niet toegestaan op het terrein.

Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 120 en bus 12. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen. 

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws