Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Raad Stichtse Vecht over hondenpension Loenen, Vastgoednota met zwembaden en woningbouw Wilhelminastraat Breukelen

Gemeente

STICHTSE VECHT > Op dinsdag 3 november vergadert de gemeenteraad van Stichtse Vecht. De vergadering is digitaal en live te bekijken via het politieke programma: Rondom de raad van RTV Stichtse Vecht. De uitzending start rond 19:00 uur met een voorbespreking en uitleg van de onderwerpen die op de agenda staan. De vergadering is ook te volgen via de livestream. De vergadering start om 19:30 uur.

Dit zijn de onderwerpen op de agenda:

Spreekrecht voor inwoners

Aan het begin van de vergadering is er voor inwoners gelegenheid om gebruik te maken van het spreekrecht. De spreektijd is maximaal 5 minuten, dit is onderverdeeld in 3 minuten voor het betoog en 2 minuten voor het beantwoorden van vragen. Aanmelden voor het spreekrecht kan tot maandag 2 november 2020, 12:00 uur. Stuur een e-mail naar griffie@stichtsevecht.nl onder vermelding van het onderwerp waarover je wilt inspreken. Of bel met (0346) 25 42 75.

Burgerinitiatief ‘rust in ons buitengebied’

Een burgerinitiatief geeft inwoners de mogelijkheid een voorstel in te dienen om een onderwerp op de agenda van de vergadering van de raad te plaatsen. Dit burgerinitiatief is ingediend met betrekking tot een ander agendapunt dat tijdens deze vergadering wordt besproken: Hondenkennel Rijksstraatweg 188 Loenen aan de Vecht. Tijdens deze bespreking wordt alleen een procesvoorstel gedaan.

Verklaring van geen bedenkingen, omgevingsvergunning hondenpension, Rijksstraatweg 188 te Loenen aan de Vecht

De rechtbank heeft geoordeeld dat de door het college verleende omgevingsvergunning voor een hondenpension op Rijksstraatweg 188 in Loenen aan de Vecht niet past binnen de algemene verklaring van geen bedenkingen van de raad. De rechtbank biedt het college de mogelijkheid om alsnog een verklaring van geen bedenkingen aan de raad te vragen. Discussiepunten zijn de geluidsoverlast en de vraag of een juiste ruimtelijke ordening is toegepast.

Vaststellen bestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 te Breukelen

Aan de Wilhelminastraat in Breukelen is een bouwblok met 10 duplex woningen (huisnummers 31-35). Deze woningen zijn in eigendom van de Woningstichting Vecht en Omstreken. Door de Woningstichting is aangegeven dat deze duplex woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Ze heeft te kennen gegeven graag deze woningen te willen vervangen door 12 levensloopbestendige appartementen. Het discussiepunt is dat er onvoldoende draagvlak is bij de omwonenden.

Vastgoednota

De rol van de gemeente op het gebied van gemeentelijk vastgoed verandert. Er worden steeds meer eisen gesteld aan het vastgoed en daarmee ook aan de vastgoedbeheerder. Daarnaast streeft de gemeente naar verduurzaming van het vastgoed en willen zij zich alleen gaan richten op de kerntaken. In deze vastgoednota wordt het beleidskader voor vastgoedmanagement omschreven en wordt er sturing gegeven aan de vastgoedportefeuille. Het uitgangspunt van is dat de gemeente de vastgoedobjecten binnen 1 tot 5 jaar afstoot. De discussie zal met name gaan over de aangekondigde moties en amendementen, het proces en het mandaat.

Auditieve beperking

Heb je een auditieve beperking en is er een onderwerp dat je graag wilt volgen of waarvan je het woordelijk verslag wilt kunnen teruglezen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@stichtsevecht.nl.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws