Afbeelding

Mazda Mx-30 scoort vijf sterren Euro NCAP

Ondernemend

Score van 91 % en 87 % voor volwassenen en kinderen

Beste resultaat bescherming volwassen inzittenden tot nu toe van alle voertuigen getest volgens nieuwste Euro NCAP eisen 2020

Met dank aan breed scala i-Activsense veiligheidstechnologieën

REGIO > De volledig elektrische Mazda MX-30* heeft de maximale score van vijf sterren gekregen van Euro NCAP tijdens de laatste serie crashtests, met scores van respectievelijk 91 % en 87 % in de categorieën volwassenen en kinderen. 91% is het beste resultaat ter bescherming van volwassen inzittenden tot nu toe onder alle voertuigen die zijn getest volgens de nieuwste Euro NCAP richtlijnen van 2020.

De MX-30 scoorde het maximale aantal punten bij de laterale botstest, evenals bij de frontale en laterale crashtest gebaseerd op 6 en 10 jaar oude kinderen. De MX-30 is de eerste Mazda die een totaalscore van vijf sterren behaalt onder de nieuwe, strengere Euro NCAP eisen van 2020. Deze omvatten nieuwe tests om tegemoet te komen aan een aantal wensen op het gebied van bescherming van inzittenden, een verbeterde bescherming na een aanrijding en om de nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen te promoten.

De volledig elektrische crossover SUV sluit zich met deze score aan bij de CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 en CX-30 (beide 2019), die ook allemaal vijf sterren Euro NCAP behaalden.

De Mazda MX-30 presteerde indrukwekkend in alle vier Euro NCAP testcategorieën: volwassen inzittende 91 %, kinderen 87 %, kwetsbare weggebruikers (voetgangersveiligheid) 68 % en Veiligheidsassistentie 73 %. De beoordeling is het resultaat van drie sleutelfactoren: de toepassing van de allernieuwste Skyactiv voertuigarchitectuur, die een zeer stijve, schokabsorberende maar lichtgewicht carrosserie omvat; een breed scala aan geavanceerde i-Activsense veiligheidstechnologieën, die bestuurders helpen potentiële risico’s tijdig te identificeren en daarmee de kans op schade of letsel te verkleinen; en hoge normen voor de bescherming van voetgangers.

Een opvallend designelement van de volledig elektrische crossover SUV zijn de freestyledeuren, een historische link naar de Mazda RX-8 uit 2003. Dit heeft echter geen nadelige invloed op de veiligheid. In feite gaf “de analyse van de in elkaar gedrukte kreukelzone uit de frontale crashtest aan dat de constructie van de MX-30 geen hoog risico vormt voor de inzittenden van het voertuig bij een frontale botsing”, aldus de testers. “In zowel de zijdelingse crashtest, die een botsing met een ander voertuig simuleert, als de meer gevaarlijke zijwaartse botsing met een paal was de bescherming van alle kritieke lichaamsdelen goed en scoorde de auto maximale punten voor deze twee tests”.

Mazda zet zich in voor een toekomstige samenleving zonder auto-ongelukken en werkt continu aan het verbeteren van de veiligheidsprestaties volgens de Mazda Proactive Safety filosofie. De superieure rijdynamiek, die het resultaat is van de Skyactiv technologie van Mazda, draagt ook bij aan de vijf sterren Euro NCAP prestatie van de nieuwe Mazda MX-30, die inzittenden een zeer intuïtieve, plezierige, volledig elektrische rijervaring biedt. De vele veiligheidstechnologieën verkleinen de kans op ongelukken, zonder afbreuk te doen aan Mazda’s traditionele rijplezier en zorgen ervoor dat de auto op eenvoudige wijze veilig te rijden is.


* Verbruik MX-30 e-Skyactiv WLTP (gecombineerd): 19,0 kWh/100 km, bereik: 200 - 262 (stad), WLTP CO2-emissie: 0 g/km. Gehomologeerd volgens de nieuwe typegoedkeuringsprocedure WLTP (verordening EU 2017/1151; verordening EG 715/2007).

Verbruik MX-30 e-Skyactiv NEDC (gecombineerd): 17,3 kWh/100 km (gecombineerd), bereik: 237 - 298 (stad), NEDC CO2-emissie: 0 g/km. Om vergelijkbaarheid te bieden zijn de genoemde NEDC-waarden bepaald in overeenstemming met Uitvoeringsverordening (EU) 1153/2017

oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Orkest SDG uit Tienhoven kan terugkijken op een zeer geslaagd concert in de mooie Dorpskerk in Maarssen Lezersnieuws