Afbeelding
Gemeente Utrecht

Start werkzaamheden aan de Thematerweg, veiliger voor fietsers en voetgangers

Nieuws

HAARZUILENS > Bewoners en de gemeente willen de verkeerssituatie voor wandelaars en fietsers op de Thematerweg bij Haarzuilens verbeteren. Samen is gekeken op welke manier dit het beste kan.

Op 16 november starten de werkzaamheden.

Waarom passen we de Thematerweg aan?

Bewoners en de gemeente vinden dat de verkeerssituatie van de Thematerweg beter kan. Bewoners gaven aan dat er verkeersonveilige situaties zijn tussen fietsers en voetgangers. Daarom hebben we samen gekeken naar oplossingen. 

Wat gaan we doen en wanneer?

1. Aanleggen plateaus Tussen november en december leggen we drie plateaus op de Thematerweg aan: • 16 tot en met 20 november: voorbereidende werkzaamheden omleidingen aanleg plateau’s • 23 november tot en met 4 december: aanleg plateau bij parkeerplaats Geertje’s Hoeve/Natuurmonumenten • 7 tot en met 10 december: aanleg plateau ter hoogte van Thematerweg 10. • Plateau bij de Joostenlaan leggen we aan tijdens het asfalteren. 

2. Asfalteren In november en december asfalteren we ook de rijbaan. Het plannen van dit werk is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer kunnen we niet asfalteren. Met borden langs de weg geven we aan wanneer we dit doen. Het stuk weg langs de nieuwe woonbuurt Haarzicht asfalteren we volgend jaar, als de werkzaamheden van Haarzicht grotendeels klaar zijn en er niet meer zo veel bouwverkeer rijdt. 

3. Nieuwe verkeersmaatregelen We plaatsen de verkeersborden die bij deze nieuwe verkeersmaatregelen passen: • Tussen de komgrens en de Joostenlaan verlagen we de snelheid naar 30 km per uur. • Het verplichte fietspad wordt een onverplicht fietspad. Wat betekent dit voor u en het verkeer? We sluiten de Thematerweg niet af. De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Op de plekken waar de werkzaamheden plaatsvinden, leiden verkeersregelaars het verkeer over één rijstrook. Het doorgaande verkeer adviseren we met borden een andere route te volgen. Werkzaamheden bij Haarzicht Grondbank, de ontwikkelaar van Haarzicht, gaat dit jaar ook plateaus aanleggen bij de twee entrees van Haarzicht.

Meer informatie hierover zet Grondzicht op de website www.haarzichtvleuten.nl en in de app ‘Haarzicht’, te downloaden via de appstore. 

De werkzaamheden worden ook met borden op straat aangegeven. 

Een verkeersveilige woonomgeving?

Utrecht groeit en het wordt steeds drukker op straat. Dit vraagt bewust verkeersveilig gedrag van automobilisten, fietsers en voetgangers. We vragen iedereen om rekening te houden met elkaar. Door met aandacht de weg op te gaan en rustig te rijden. Waar dan kan en nodig, passen we drukke en/of onoverzichtelijke straten aan. Maar een verkeersveilige woonomgeving krijgen we niet alleen met borden, drempels of verkeerslichten. Meer informatie? Op www.utrecht.nl/thematerweg vindt u meer informatie over dit project. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met J. Gkenidis (projectleider) en JP. den Uijl (toezichthouder) van afdeling Realisatie, via telefoonnummer 030-2867223 of lru.realisatie@utrecht.nl. Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, of via telefoonnummer 14 030.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws