Afbeelding

Webinar over signaleren van kindermishandeling op 19 november

Gemeente

STICHTSE VECHT > Deze week is het de Week tegen Kindermishandeling. Daarom bieden de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht een webinar ‘Signaleren van kindermishandeling’ aan via Zoom. Dit webinar is bedoeld voor alle professionals en vrijwilligers die met kinderen en gezinnen werken. Er is tot nu toe veel belangstelling voor het webinar.

Hoe herken je kindermishandeling

In deze coronatijd is er kans op toename van kindermishandeling. Financiële problemen en sociale isolatie hebben namelijk veel invloed op het ontstaan van kindermishandeling. Maar hoe herken je kindermishandeling? En wat kan je doen als je kindermishandeling vermoedt? Daarover gaat het webinar.

Aanmelden

Werk je veel met kinderen als professional of vrijwilliger? Geef je dan op voor het webinar over kindermishandeling. Voor het webinar van donderdag 19 november van 15.00 tot 16.30 uur is nog plaats. Geef je op via: contact@praatoverkindermishandeling.nl..

Wetthouder Hetty Veneklaas steunt ook de campagne ‘Open je ogen voor kindermishandeling’: “Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Open je ogen, durf het te zien en kom in actie. Door alleen al in gesprek te gaan en te luisteren kunnen we soms al een verschil maken. Dat weet ik ook uit mijntijd als leerkracht. Alle kinderen in Nederland moeten gelijke kansen krijgen en daarom steun ik graag deze campagne”.

Webinar voor mensen die veel met kinderen werken

In de Week tegen Kindermishandeling bieden de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht een webinar ‘Signaleren van kindermishandeling’ aan via Zoom. Dit webinar is bedoeld voor alle professionals en vrijwilligers die met kinderen en gezinnen werken. Er is tot nu toe veel belangstelling voor het webinar.

In deze coronatijd is er kans op toename van kindermishandeling. Financiële problemen en sociale isolatie hebben namelijk veel invloed op het ontstaan van kindermishandeling. Maar hoe herken je kindermishandeling? En wat kan je doen als je kindermishandeling vermoedt? Daarover gaat het webinar.

Werk je veel met kinderen als professional of vrijwilliger? Geef je dan op voor het webinar over kindermishandeling. Voor het webinar van donderdag 19 november van 15.00 tot 16.30 uur is nog plaats. Geef je op via: contact@praatoverkindermishandeling.nl.

Signalen van kindermishandeling
Tijdens de Week tegen Kindermishandeling vraagt Veilig Thuis aandacht voor signalen van kindermishandeling en om in actie te komen. Wat zie je? Wat voel je? Wat is er veranderd? Het is soms lastig te bepalen wat er aan de hand is en of er sprake is van verwaarlozing, misbruik of mishandeling. Maar het is belangrijk om iets te doen en advies te vragen, want vaak ziet men het goed. Bel gratis en anoniem met Veilig Thuis via 0800 2000 of chat via www.veiligthuis.nl. Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl is nog meer informatie te vinden over wat iemand zelf kan doen.

Als je belt krijg je een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze medewerker zet alles met je op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou welke hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Je kunt ook chatten via de website.

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws