Jonge balletdanseressen treden buiten op
Jonge balletdanseressen treden buiten op Olga van Koningsbrugge

OVKB-dansers treden buiten op voor bewoners ’t Kampje

Sport Ingezonden

LOENEN > Helaas mag er al lange tijd  niet opgetreden worden want de theaters zijn dicht en mogelijkheden om bij markten of op festivals te dansen zijn er ook niet. De dansers/danseressen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge (OVKB) krijgen hierdoor in deze periode erg weinig ervaring in dansen voor publiek. Dat is jammer.

De bewoners van verzorgingshuis ’t Kampje hebben op dit moment weinig te doen. Er is geen vermaak, er mag minder visite komen en mensen zijn veel alleen. Voor het verplegend en verzorgend personeel is het zwaar om iedereen van juiste zorg te blijven voorzien. En zij zien hun bewoners natuurlijk te vaak eenzaam zijn. En dat is ook heel jammer.

Dat bracht Stefanie, één van de dansdocentes, op een idee: Laten we buiten dansen voor de ouderen! We gaan op 3 plekken tegelijk dansen, rondom het gebouw. Zodat alle bewoners vanuit hun eigen kamer kunnen kijken. Het idee werd bij ’t Kampje met open armen ontvangen: Mensen zijn toe aan iets leuks! Toen dat eenmaal bij enkele mensen bekend was, begonnen zich steeds meer mensen te verheugen op iets bijzonders en uit te kijken naar de zondag.

De vijf selectiegroepen van OVKB hebben zondag 13 december buiten opgetreden voor de bewoners van ’t Kampje. En deze groepen wisselden elkaar af, zodat er voldoende afwisseling en variatie was. Daardoor bleef iedereen gefascineerd kijken en ze hebben met een brede glimlach vanachter hun gordijnen, genoten van de verschillende optredens. De fantastische dansers en de choreografieën hebben de harten van veel mensen gestolen. De mooie kostuums maakten het helemaal af. Dit geheel heeft echt voor een heel positieve middag gezorgd bij veel mensen.

Voor de kinderen was het in het begin wel wat koud, maar toen ze eenmaal gingen dansen kregen ze het gauw genoeg warm. “En het was natuurlijk ook superleuk om te doen”, vertelde één van de jongste danseressen vrolijk.

Zowel de ouderen en de verzorgenden van ‘t Kampje, de toevallig passerende omstanders, als de dansers zelf hebben enorm genoten van dit optreden. En Olga is natuurlijk heel erg trots op haar dansers. Voor herhaling vatbaar dus!

Optreden buiten in de kou voor bewoners 't Kampje
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws