Afbeelding

VOLT! Toekomstmakers in Vleuten Nieuwe school bereidt voor op de toekomst

Ondernemend

VLEUTEN > Ruim 2500 VOLT!-techniektasjes zijn de afgelopen periode overhandigd op de verschillende basisscholen in Leidsche Rijn en omgeving. Met een speciale handleiding en een VOLT!-pen kunnen de leerlingen uit groep 8 meedoen aan de #VOLT! Challenge.

VOLT! is op zoek gegaan naar spannende manieren om de wegens corona vervallen Open Dagen op te vangen. Leerlingen in het basisonderwijs krijgen daarmee toch alle nodige informatie over de mogelijkheden die deze nieuwe school biedt. “Steeds meer beroepsgroepen krijgen te maken met technologische snufjes en technische hulpmiddelen die het werk efficiënter maken. Of je nu werkt in de zorg, evenementen organiseert of je een kijkje neemt in de wereld van het technische beroepsleven, de techniek staat voor niets”, vertelt Toine van Hulst, teamleider van de onderbouw bij VOLT!

Aansluiting
VOLT! Toekomstmakers, met onderwijs op basis-, kader-, tl- en havo-niveau, is gevestigd aan de Oesterzwam 1 in Vleuten. Onder meer werkend met chromebooks en met ‘technologie’ als overkoepelend begrip, stromen de leerlingen via de profielen ‘Zorg & Welzijn’, ‘Dienstverlening & Producten’ en ‘Produceren, Installeren en Energie (techniek)’ uit naar aansluitende ROC’s en andere mbo-instellingen. Om de overgang van het vmbo naar het middelbaar beroepsonderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt nauw samengewerkt met verschillende roc’s en mbo’s in de regio.

Door naar havo…
VOLT! is een school waar talenten worden ontdekt, gewerkt wordt aan een diploma op maat en waar sport hoog in het vaandel staat. VOLT! is tevens een ‘Topsport Talentschool’ waar talentvolle sporters de gelegenheid krijgen om hun topsportontwikkeling te combineren met onderwijs. Mocht een leerling tegen een probleem aanlopen op school of in de eigen ontwikkeling, dan is er een uitgebreid zorgteam om samen met de ouders te zoeken naar oplossingen.

Ook leerlingen met een TL/HAVO-advies kunnen op VOLT! terecht. Vooral voor kinderen die praktisch bezig willen zijn, is dat een uitkomst. Zelf uitproberen, prototypen maken en ontdekken waar je talenten liggen. Ook uitstromen naar een reguliere havo behoort tot de mogelijkheden via deze route.

Masterclass
Nieuwsgierig naar VOLT!? Meld dan aan voor de masterclasses op 7 en 14 januari en 8 en 15 februari en/of voor de open lesmiddagen op 26 januari en 3 en 10 februari (sportklas). Al deze activiteiten vinden vanwege de huidige coronamaatregelen online plaats. Voor meer informatie zie www.volt.eu.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws